323,09 forinton az euró

Publikálás dátuma
2018.12.06. 19:36
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben csütörtök este a reggeli szintekhez képest.
Az euró jegyzése 323,09 forintra csökkent este negyed nyolc körül a reggel fél hét után jegyzett 323,70 forintról. Az euró csütörtökön 323,04 forint és 324,18 forint között mozgott. A svájci frank árfolyama 286,41 forintról 285,98 forintra, a dolláré pedig 285,10 forintról 283,80 forintra csökkent. Az euró a reggeli 1,1350 dollár után este 1,1384 dolláron állt.
Szerző
Témák
forint euró dollár

Ismerősökön keresztül köttetik a legtöbb üzlet

Publikálás dátuma
2018.12.06. 18:18
Illusztráció
Fotó: Pexels
A magyarok jelentős része közös ismerősön keresztül találja meg potenciális üzleti partnereit - derült ki az első magyar online üzleti közösség, a Brillit.com közvélemény-kutatásából.
A magyar vállalkozásoknak általában a legnagyobb kihívást a folyamatos üzletszerzés és a minőségi partnerkapcsolatok kiépítése jelenti. A kutatás szerint a megkérdezettek többsége üzleti ügyei intézése során főként keresőprogramokat, e-mailt és weboldalakat használ rendszeresen. Kiderült az is, hogy az emberek legszívesebben hirdetésben vagy online keresés útján kérnek ajánlatokat. Az, hogy valaki elfogad-e egy ajánlatot ténylegesen, jellemzően a korábbi együttműködések minőségétől, illetve a referenciáktól függ, kevésbé számít az ár.
A felmérés egyik legfontosabb megállapítása, hogy a megkérdezettek 57 százaléka az ismerősein keresztül találja meg üzleti partnereit. Ez nem meglepő, hiszen a rohanó világban leginkább a rokonokban, haverokban, barátokban bízunk meg. Ennek ellenére vagy éppen ezért fontos a kapcsolatépítés: a megkérdezettek átlagosan hetente 2,6 órát töltenek új kapcsolatok építésével - derült ki a felmérés eredményeit összegző közleményből.
Szerző

A GVH már közölte is, hogy nem vizsgálja a fideszes médiaholdingot

Publikálás dátuma
2018.12.06. 16:13

Fotó: Vajda József
A nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített összefonódások nem tartoznak a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról törvény hatálya alá – hangsúlyozta a versenyhivatal.
Nem indít versenyfelügyeleti eljárást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány összefonódás bejelentése alapján, miután a Kormány nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a tranzakciót – közölte a GVH. A közleményben felidézik, hogy szerdán a kormány közérdekből nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítette a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak az Opus Press Zrt., az Echo Hungária TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zrt., a New Wave Media Group Kommunikációs és Szolgáltató Kft. és a Magyar Idők Kiadó Kft. feletti irányításszerzésével megvalósuló összefonódást.
„A nemzetstratégiai jelentőségűnek minősített összefonódások nem tartoznak a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény hatálya alá. Az eljárás megindítására okot adó körülmény hiányában a GVH hatósági bizonyítvány kiállításával zárta le a bejelentés vizsgálatát”

– írta a GVH.

November 28-án jelentették be azt, hogy a nyáron alapított Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonába kerül tíz kiadóvállalat, a cégek önkéntes felajánlással léptek be a nonprofit szervezetbe. A médiavállalkozás irányítója Liszkay Gábor lett. A cégek több tízmilliárdnyi vagyont toltak be a szervezetbe. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán közleményében azt írta: „a kormány mai határozatának kiemelt indoka, hogy közérdek fűződik Magyarországon a print és nyomtatott médiakultúra megmentéséhez és a helyi, különösen a megyei nyilvánosság fórumainak hosszú távú megmaradásához. Ezt a célt tűzte ki Alapító Okiratában az Alapítvány és külön támogatandó, hogy ezt nem profitszerzési célzattal, hanem nonprofit alapon kívánja megvalósítani.
Szerző
Frissítve: 2018.12.06. 16:14