Folytatódik a hideg idő, szerdán már megmaradhat a hó

Publikálás dátuma
2018.12.11 15:20

Fotó: MTI/ Varga György
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul.
Szerdán sok lesz felettünk a felhő, és csapadékra is számítani kell. Az eső mellett egyre inkább havas eső, hó valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.  Főként délutántól szakadozik, vékonyodik helyenként a felhőzet. Összességében több helyen lehet havas eső, kisebb havazás, de síkterületen megmaradó hónak kicsi az esélye. A Balaton és a Tisza közötti sávban élénk lesz az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -4 fok között alakul, az Északi-középhegység völgyeiben lesz hidegebb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.
Csütörtökön gyengén és erősen felhős időszakok és területek egyaránt lesznek, napsütés délután lehet nagyobb eséllyel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb néhol fordulhat elő hószállingózás, jelentéktelen havazás, és mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.
Pénteken délnyugat felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, a legtöbb napsütésre keleten van kilátás. Estefelé a Dunántúlon megvastagszik a felhőtakaró és eleredhet a hó. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között várható.
Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható csapadék. Zömében havazás valószínű, de délkeleten, keleten vegyes halmazállapotú csapadék eshet. Az északi, északkeleti szél helyenként élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.
Vasárnap a keleti országrészben eleinte még lehet csapadék, amely részben hó, részben pedig vegyes halmazállapotú lesz. A déli, délkeleti szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Itt vannak a lottószámok - darabonként több mint 600 millió forintot érnek

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:44
Illusztráció/Shutterstock
Minden idők harmadik legnagyobb nyereményét lehet szakítani, ha valaki egyedül találja el a helyes számokat, akkor menthetetlenül milliárdos lesz.
Szóval tessék a szelvényegyeztetésre felkészülni, és:
7;17;42;53;76
Témák
lottó

Novák Katalin: ha balra tolódik a Néppárt, nincs helyünk benne

Publikálás dátuma
2019.03.23 19:33

Fotó: kormany.hu/ Botár Gegely
A magyar emberek érdekeire hivatkozva sasszézna ki pártcsaládjából a Fidesz, ha nem tudja rendezni konfliktusait - derül ki a Novák Katalin által adott interjúból.
Szétköltözésként, de nem válásként jellemezte a Fidesz és a Néppárt konfliktusát a Magyar Hírlapnak nyilatkozva Novák Katalin, aki két fideszes társával (Varga Judittal és Szájer Józseffel) magyar részről próbálja kezelni az EPP és a Fidesz konfliktusát.
Novák szerint Manfred Weber három, Fidesznek számára szabott feltételéből a a plakátkampány befejezése és a bocsánatkérés is teljesült, a CEU Magyarországon maradása pedig még döntés kérdése. „Ami a CEU-t illeti, nem tekintem olyan kérdésnek, ami a Néppárt és a Fidesz kapcsolatában sorsdöntő lenne, de ott is megvizsgáljuk a javaslatukat” - fogalmazott Novák; igaz, Weber alapvetően nem az ő álláspontjára volt kíváncsi az ügyben.
Az államtitkár kitért arra is, hogy a Néppártból háromtagú bizottság ellenőrzi majd, hogy teljesültek e a weberi követelések; ennek fogadására alakult a Varga-Novák-Szájer -féle delegáció, a helyzetet ugyanakkor párbeszédként és nem alá-felé rendeltségként jellemezte az interjúban. Novák Katalin szavaiból kitűnik az is, hogya Fidesz felkészült a pártcsaládból való kiválására. Mint fogalmazott, „megnézzük, mire számíthatunk május után, várhatóan hogyan alakul át a politikai színtér. (...) A kérdés az, melyik lesz az a politikai közösség, ahol a leginkább tudjuk képviselni a magyarok érdekeit” (...)
"Mindenképpen lesz átrendeződés, nagy kérdés, a tagpártok rádöbbennek-e végre, hogy vesztes pálya a balra tolódás. A Néppártnak csak akkor van jövője, ha jobbközép pártszövetség marad. Ha tovább tolódik balra, akkor nekünk nincs helyünk benne."
Novák szerint egyébként sokan a Fidesz győzelmének tekintették, amikor a Néppártban 190 igen és 3 nem voks, valamint 70 tartózkódás mellett döntöttek a párt felfüggesztéséről. Ezt a kommunikációs panelt ismételték itthon  felfüggesztés után a kormányközeli lapok, így a metróban ingyenesen terjesztett Lokál is.