Megszűnik a havazás, kisüt a nap - ilyen lesz a vasárnapi időjárás

Publikálás dátuma
2018.12.15. 15:53

Fotó: Shutterstock
Vasárnap a keleti országrészben folytatódik a hóesés, de aztán egyre több helyen bukkan elő a nap. Napközben fagypont körüli hőmérséklettel számolhatunk.
Az előrejelzés szerint éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás. Vasárnap a Dunántúlon változóan felhős idő lesz, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a Dunától keletre fokozatosan szakadozik a felhőzet, de a Tiszántúlon estig sok lesz a felhő. A Dunától keletre kezdetben több helyen, majd inkább csak a Tiszántúlon lehet havazás, északkeleten, keleten átmenetileg havas eső is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, főként az Alpokalján és az Észak-Alföldön meg is erősödik, az ott kialakuló hóréteget hordhatja a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -3, -10 fok között, keleten -1 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 fok körül valószínű.
Témák
időjárás
Frissítve: 2018.12.15. 15:57

Hat embert állított elő a rendőrség a pénteki tüntetés után

Publikálás dátuma
2018.12.15. 15:23

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Bűncselekmény gyanúja miatt állították elő a demonstrálókat, de senkit sem vettek őrizetbe.
A szerdai, a csütörtöki és a pénteki tüntetés során összesen 57 embert állítottak elő - tudta meg az Átlátszó a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól (BRFK). „A rendőrség az első napon 35 főt állított elő bűncselekmény gyanúja miatt, akik közül 13-at őrizetbe vett. A második napon a rendőrség 16 főt állított elő (1 főt szabálysértés, és 15 főt bűncselekmény gyanúja miatt). A harmadik napon a rendőrök 6 főt állítottak elő bűncselekmény gyanúja miatt, őrizetbe vételre nem került sor” - közölte a hatóság.
A BRFK szombaton közölte, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény, jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés, garázdaság, csoportos garázdaság, lopás és rongálás miatt elítélt ember is található az előállítottak között, akik közül 11-en büntetett előéletűek.
Szerző
Frissítve: 2018.12.15. 20:08

Az atomminiszter is pocskondiázza a tüntetőket

Publikálás dátuma
2018.12.15. 14:58
Süli János: a 40 százalékos hazai beszállítói arány egy elérendő cél - FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM
Süli János szerint az elmúlt napokban olyan fiatalok tüntettek, akik egy napot sem dolgoztak eddig.
A paksi bővítésért felelős miniszter a Paks Pressnek nyilatkozott, megszólalását a hvg.hu vette észre. 

"Ami az elmúlt napok tüntetés és felfordulás sorozatát illeti, azt mondhatom, hogy én nem munkásokat látok a Parlament előtt, vagy az utcákon, hanem fiatalokat, akik szerintem egy napot se dolgoztak eddig"

 - mondta Süli János.
A miniszter a rabszolgatörvény kapcsán azt mondta, "az elmondható, hogy a túlóra a munkáltatónak sem olcsó, hanem drágább, és csak akkor rendelik el, ha szükséges. Én harmincegy év munkahelyi vezető tapasztalata alapján szavaztam meg a törvényt". A cikkben azt írják, az atomerőműben: vannak időszakok, amikor szükség van a túlórák elrendelésére. Süli János arról is beszélt, az atomerőműben többször előfordult olyan eset, amikor a munkatársakat éppen arról kellett lebeszélni, hogy további túlórákat vállaljanak. Hozzátette, mindenkinek vannak céljai, amit csak több pénzzel lehet megvalósítani. Az atomerőműben kifizetik a túlórákat és nem három év múlva és az erőműben nagyon is jól fizet a túlóra-vállalás.
Szerző
Frissítve: 2018.12.15. 15:01