A Jászaira vonult a tüntetők egy része

Publikálás dátuma
2019.01.05 18:07

Fotó: / Draskovics Ádám
A hivatalos demonstráció után még ezrek állnak a Parlament előtt, és Orbán rendszerét szidják. Az időközben megfogyatkozó tömeg később a Margit hídhoz indult, hogy ott útlezárással demonstráljon.
18:43 Eddig tartott az útblokád: az akciónak rohamrendőrök vetnek véget, akik leterelik az úttestről a tüntetőket. A  tiltakozók kisebb csoportja így a járdán, villamosmegállóban állva kiabálja, hogy "Orbán takarodj, vidd az összes haverod!" A rendőrök később több embert igazoltattak közülük.

Mi vagyunk a villamos!

18:40 Ezt ismétlik a Margit hídhoz vonuló, zömében fiatal tüntetők, miközben a 2-es villamos sínjein sétálnak. A Jászai Mari térre érve pár tucatnyian elállják a közlekedő autók útját, és azt kiabálják, hogy "Aki dudál, velünk van." Senki sem dudál velük, a közlekedők inkább szeretnének tovább haladni.

A következő cél a Margit híd lehet

18:27 Margit híd, hídfoglalás - skandálják egyre többen. A tanácstalannak tűnő tömeg el is indul a híd irányába.
18:22 A skandáláson kívül egyelőre a fogyatkozó tömeg sem tesz mást, a Parlament főlépcsője előtt felsorakozó rohamrendőrök egy csoportja el is hagyta a helyszínt. Viszlát, jó pihenést! - kiabálnak utánuk a tüntetők,  valaki fel viccesen fel is vetette, hogy nélkülük mi értelme maradni. Az Orbán-ellenes rigmusok azért így sem halkulnak a Kossuth téren, újra és újra felzúg a Mocskos Fidesz! is.
18:05  Több ezer ember maradt a Parlament előtt, hogy tiltakozzon a rabszolgatörvény és a NER ellen: dobbal, sípolva demonstrálnak, szemben a rohamrendőrök sorfalával, Orbán Viktort és Áder Jánost szidva.   
A tömegből valaki egy rakétát is lőtt az Országház homlokzata felé, amit a többiek nagy ujjongással fogadtak – bár a rendőrség már ezért is felléphet ellenük. Valaki egy O1G feliratú, fényfüzéres molinót tart a magasba, más sámándobbal próbálja elűzni a NER szellemét; az Orbán takarodj- rigmust azonban mindenki egyszerre ismétli. Kedvelt szlogen a "Nem bírjuk a nagyhasút, üsse el a kisvasút!" is. 
A DK képviselői bátorításként saját molinójukat lógatták ki a Parlament egyik ablakán. 
A szombati fővárosi demonstráció hivatalos része véget ért: a több mint tízezer embet megmozgató kormányellenes tüntetésről, a felszólalók Orbán Viktornak címzett üzeneteiről itt írtunk részletesen
2019.01.05 18:07
Frissítve: 2019.01.05 19:03

Kígyózott a sor a Corvin mozi foteleiért

Publikálás dátuma
2019.01.18 13:06
Nem csak a műgyűjtőket érdekelte
Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt
Ezer forintért lehetett ma megvenni a Corvin mozi székeit.
A hétfőtől kezdődő felújítás miatt ezer forintért árulták délelőtt a több mint húszéves nézőtéri fotelüléseket a Corvin moziban, ezért, ahogy a 444.hu tudósításából kiderült, már az akció kezdete előtt a Nagykörútig állt a sor. Volt, aki teherbiciklivel érkezett, de a lefoglalt székeket csak később lehet elvinni. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy ember legfeljebb 15 széket vásárolhatott meg. 
2019.01.18 13:06

Influenza – Újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat

Publikálás dátuma
2019.01.18 12:47
Kedden részleges látogatási tilalom három szabolcsi kórházban MTI Fotó: Balázs Attila
Fotó: /
A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán közölte, hogy megkezdődött az influenzajárvány. Mutatjuk, melyik intézményekben tilos a látogatás.
Az influenzajárvány miatt további intézményekben rendeltek el részleges vagy teljes látogatási tilalmat – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétett legfrissebb adatokból. Az MTI összefoglalója szerint péntektől teljes körű látogatási tilalmat vezettek be a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház) budapesti, balatonfüredi és hévízi telephelyein. Szintén teljes látogatási tilalom van a Fejér megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban és a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézetben, illetve a megyében működő több ápolási otthonban is. Nem lehet a betegeket felkeresni a Semmelweis Egyetem I. Sz. belgyógyászati klinikájának hematológiai és nefrológiai részlegein, a transzplantációs és onkológiai központban, a gyermekgyógyászati és pulmonológiai klinikán, valamint a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Szívelégtelenségi és Szívtranszplantációs Klinika intenzív részlegén. Teljes körű a látogatási tilalom a Heim Pál Gyermekgyógyászati Központban is. Részleges látogatási tilalmat vezettek be a Bethesda Gyermekkórházban, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben és a törökbálinti tüdőgyógyintézetben. Szintén korlátozottan lehet a betegek felkeresni a budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben és a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben. Részleges látogatási tilalmat vezettek be a Bács-Kiskun megyei kalocsai Szent Kereszt Kórházban, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi kórházában, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kátai Gábor Kórházban.

Megkezdődött a járvány

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán közölte, hogy megkezdődött az influenzajárvány az országban. Az adatok szerint a január 7. és 13. közötti időszakban 19 300 ember, az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz. Valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteg Fejér megyében, Budapesten, Pest és Somogy megyében volt, a legkevesebb pedig Somogy, Nógrád és Csongrád megyében. A betegek 19,7 százaléka gyermek, 42,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 26,7 százaléka, 11 százalékuk pedig a 60 éven felüliek közül került ki.
2019.01.18 12:47