Előfizetés

Féltékenységből leharapta a felesége nyelvét

Népszava-összeállítás
Publikálás dátuma
2019.01.10. 16:00

A rendőr „bűnjelként" a hivatalos jelentéshez csatolta a leharapott nyelvet
Sass László 27 éves cipészmester már régebben megállapodott, hogy elválik 40 éves feleségétől, aki az Alsó erdősor 36. számú házában lakik. Sass László, aki különváltan élt, vasárnap délutánra találkát kért feleségétől azzal a célzattal, hogy elbúcsúzzanak. A búcsúzkodás a Szegényház tér egyik sarkában volt és a féltékenykedő férj, akit nagyon elkeserített az az értesülése, hogy felesége újból férjhez megy, a búcsúzkodás közben rendkívül fölindult és a búcsúcsóknál a felesége nyelvéből 2 ½ centiméternyit leharapott.
A szerencsétlen asszony kétségbeesett sikoltozására a példátlan merénylet színhelyére rendőr sietett, aki értesítette a mentőket. A súlyosan vérző asszonyt a Rókus kórházba szállították. A leharapott nyelvdarabot a rendőr az utcán megtalálta és papirosba csomagolva „bűnjelként" hivatalos jelentéséhez csatolta. A főkapitányság központi ügyeletén tudatára ébredtek annak, hogy az orvosok azzal, ha a nyelvdarabot visszavarrják, talán megmentik a szerencsétlen asszony beszélőképességét. Azonnal elküldték autón a nyelvdarabot a Rókus kórházba, de már elkéstek, mert a nagy vérzés miatt az asszony megcsonkított nyelvét időközben be kellett varrni. Ha a rendőr ésszerűen azonnal a kórházba vitte volna vagy a mentőknek adta volna oda a megtalált nyelvdarabot, az orvosok sikerrel varrhatták volna össze.
A szerencsétlen asszony, amikor a Rókus kórházban megtudta, hogy néma marad, azzal fenyegetődzött, hogy megöli magát. Írás útján a kiküldött rendőrtisztviselő kihallgatta, az asszony leírta, hogy nem szerette férjét, mert az iszákos volt, aki bosszút akart állni rajta.
A merénylő cipészmester a rendőrség őrizetében van. Azt állítja, hogy önkívületében követte el szörnyű tettét. A leharapott nyelv, amelyet bűnjelként csatolt a bürokratizmusba nevelt rendőr, a Rókus kórházban spirituszban van.
Népszava 1928. január 10.