Fucsovics párosban kiesett az Australian Openen

Publikálás dátuma
2019.01.16. 09:09

Fotó: Zádor Péter / Facebook/Budai Tenisz Centrum
Fucsovics Márton és a román Marius Copil kikapott a Luke Bambridge, Jonny O'Mara brit duótól a Melbourne-ben zajló ausztrál nemzetközi teniszbajnokság páros versenyének első fordulójában.
A nyíregyházi teniszező a román Marius Copil oldalán 50 perc alatt 6:3, 6:1-re kapott ki a Luke Bambridge, Jonny O'Mara brit kettőstől.
Fucsovics Márton a mérkőzést követően a Nemzeti Sportnak azt mondta, ellenfeleik nagyszerűen játszottak: "minden bejött nekik".
„Mi egyéni játékosok vagyunk, mindketten nyertünk kedden – nem mondom, hogy könnyelműen vettük a meccset, de a fejünkben ott volt, hogy csütörtökön ismét pályára lépünk, a párosjátékosok viszont csak erre fókuszáltak. Nem tudtunk mit csinálni, ha beütöttük az első szervát, akkor is elütötték mellettünk a labdát. Aztán úgy voltunk vele, akkor minek megfeszülni? A második játszma elején rögtön brékeltek, mi a szervájuknál pedig pontot is alig nyertünk, szóval éreztük, hogy nincs esélyünk. Ilyenkor már sokkal óvatosabban áll oda az ember, próbál tartalékolni az energiával”

Csütörtökön - magyar idő szerint hajnali 2:30 körül - Fucsovics egyesben lép pályára, ellenfele a 11. helyen kiemelt Borna Ćorić lesz.
Eredmény: Australian Open, Melbourne  Férfi páros, 1. forduló Bambridge, O'Mara (britek)–Fucsovics, Copil (magyar, román) 6:3, 6:1
Szerző

Babos búcsúzott egyesben az Australian Opentől

Publikálás dátuma
2019.01.16. 08:15

Fotó: PETER PARKS / AFP
A világranglistán 66. magyar játékos vereséget szenvedett a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójában.
Babos Tímea szerdán 1 óra 37 perces mérkőzésen, két szettben kapott ki az 5. helyen kiemelt amerikai Sloane Stephenstől. Babos honlapja szerint a 2017-ben US Open-győztes ellenfél – akivel 2010-ben juniorként három Grand Slam-tornát nyert párosban – 2:1-nél 40-semmire is vezetett fogadóként, végül az ötödik bréklabdáját használta ki (1:3). A 25 éves magyar bátor játékkal kiegyenlített, de a következő három gém Stephensé lett, aki 58 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban Babos 2:0-nál még hozta a szerváját, de ezután már csak egy bréklabdáig jutott.
„Úgy érzem, ez egy jó mérkőzés volt, nagyot kellett küzdeni. Az ellenfelem nagyon jól játszott és nekem is sok jó pillanatom volt”

– értékelt Babos a honlapján.

Mint mondta, most a legfontosabb a hozzáállás, a mentalitás, az attitűd volt, ezek pedig nagyon pozitívak voltak a részéről is.
„Ha valamit ki kellene emelni negatívumként, azok a második adogatások utáni fogadásaim lennének. De összességében olyan nyomást kaptam Sloane-tól, amit azért ritkán. És nem olyan értelemben, hogy csapkodta a nyerőket, hanem egyszerűen nem hibázott, és nagyon jól mozgott, többször kellett megnyerni egy pontot”

– jelentette ki.

A magyar teniszező hozzátette: hisz abban, hogy ha ilyen attitűddel játszik, akkor a jó tenisz is jön. Babos párosban címvédőként indul a francia Kristina Mladenovic oldalán, első ellenfelük csütörtökön, magyar idő szerint éjjel 1 órakor a román Raluca Olaru és a kazah Galina Voszkobojeva lesz.

Eredmény:

2. forduló (a 32 közé jutásért): Babos Tímea–Sloane Stephens (amerikai) 3:6, 1:6

Szerző
Frissítve: 2019.01.16. 09:35

Már ezernél több TAO-visszaélést lepleztek le, közel 4 milliárd forint a kár

Publikálás dátuma
2019.01.16. 07:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A közpénzek szabálytalan felhasználásán ért sportszervezetek száma egyre nő, a legtöbb trükközés a labdarúgás körül történt.
A sportszövetségektől kikért adatok összesítése alapján több mint 3,8 milliárd forintnyi támogatásról állapították meg, hogy nem volt minden rendben a felhasználásával - írja az mfor.hu. A szabálytalanul használt közpénzek összege
  • a labdarúgás terén 2,2 milliárd a 228 milliárd forintnyi, 2017-ig ide került közpénzből;
  • a kézilabdánál 458 millió a 122 milliárdból;
  • a kosárlabda esetében 507 millió a 76,2 milliárdból;
  • a vízilabda területén 566 millió az 55,3 milliárdból;
  • a jégkorong esetében 101 millió a 35,8 milliárdból.
A labdarúgó egyesületeknél 721 visszafizetéssel érintett sportfejlesztési program volt, a kosárlabdánál 169, a kézilabdánál 94, a vízilabdánál 30, a jégkorongnál pedig mindössze 6-ról derült ki eddig, hogy valamilyen visszaélés, szabálytalan felhasználás történt.
A 2011-ben elindult TAO-támogatási rendszer lényege az volt, hogy a nyereséget termelő vállalkozások a társasági adójukkal az általuk választott sportegyesületek sportfejlesztési programját támogassák az összeg államkasszába történő befizetése helyett. A törvény rendelkezett a közpénznek minősülő támogatások felhasználásának felügyeletéről, az ellenőrzés 2014-ig a Nemzeti Sport Intézet (NSI) feladata lett volna, ám ennek mégsem igazán tett eleget a szervezet. A munka 5 évvel ezelőtt átkerült a sportszövetségekhez.
A szabályok értelmében a 300 millió forintot meghaladó sportfejlesztési programok esetében az Emberi Erőforrások Minisztériuma látja el az ellenőrzési feladatokat. Emellett a sportszövetségek által ellenőrzött és felterjesztett programok esetében a szankciókról is a tárcánál döntenek. A sajtóban korábban megjelent hírek szerint azonban nem fordítottak a tárcánál túl nagy energiát erre a feladatra. Volt olyan ügy, mely akár 1,5 évig is elhúzódott, ám az ügymenetet tekintve ez nem is túlságosan meglepő.
Szerző
Témák
TAO közpénz