Virággal és csokival kért elnézést a MÁV a vonatról leparancsolt idős nőtől

Publikálás dátuma
2019.02.05. 13:23

Fotó: MÁV / Facebook
A vasúttársaság sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.
Közzétett egy fotót a MÁV a Facebook-oldalán, melyről kiderül: virággal és csokival kértek elnézést attól az idős hölgytől, akit egy jegyvizsgáló le akart szállítani az egyik vonatról. A vasúttársaság sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.
Hétfőn a 444.hu számolt be arról, hogy a Budapest–Szolnok vasútvonalon egy jegyvizsgáló leszállított a vonatról egy 74 éves nőt, akinél nem volt érvényes igazolvány, így nem tudta okmányokkal bizonyítani, hogy elmúlt 65 éves, azaz ingyen veheti igénybe a vasutat. A kalauz a portál egyik helyszínen lévő olvasója szerint közölte az asszonnyal, hogy ha nem vesz tőle jegyet pótdíjjal, akkor addig nem indul tovább a szerelvény, amíg le nem száll. A helyzetet végül egy másik utas oldotta meg, aki visszahúzta a már letessékelt nőt a vonatra, és jegyet is váltott számára. Ezután a portálnál több utas is jelentkezett, így derült ki, hogy a jegyvizsgáló olyan hangosan kiabált az idős hölggyel, hogy a vagonban mindenki rájuk figyelt. Beszámolók szerint miután a nőt kisegítette egy másik utas, a kalauz ezután a pártfogóra „szállt rá”, őt és párját akarta leszállítani, holott nekik érvényes jegyük volt. Később a MÁV is megszólalt: a jegyvizsgáló a cég szerint sem járt el körültekintéssel, ugyanis – mint írták – „cégünk minden esetben arra kéri a jegyvizsgáló személyzetet, hogy vitatott helyzetben utasbarát módon járjanak el. Ugyan a kollégánk a Személyszállítási Üzletszabályzatban foglalt szabályokat szorosan betartotta, az előbbi elvárásnak ebben az esetben nem felelt meg.” 
Szerző
Témák
MÁV vonat
Frissítve: 2019.02.05. 13:24

Ballai Attila a Magyar Nemzetté váló Magyar Idők főszerkesztője

Publikálás dátuma
2019.02.05. 12:51

Fotó: Népszava
Ezt egy kedd déli értekezleten jelentették be a szerkesztőségnek.
Az Azonnali értesülése szerint Gajdics Ottó helyett Ballai Attila lesz a szerdától megjelenő, Magyar Nemzetté átnevezett Magyar Idők új főszerkesztője. A portál úgy tudja, ezt egy kedd déli értekezleten jelentették be a szerkesztőségnek.
Ballai Attila eddig a Mediaworks Hungary Zrt. sportüzletág-igazgatójaként tevékenykedett. Korábban dolgozott az Esti Hírlapnál, a Pesti Hírlapnál, a Népszavánál, a Magyar Nemzetnél, majd a Magyar Időknél. Az 1990-es évtizedben a Ferencvárosi Torna Club, 2000-től a Magyar Kézilabda Szövetség sajtófőnöke, az utóbbi másfél évben pedig kommunikációs igazgatója volt. A Magyar Nemzet sportrovatának vezetőjeként a teljes rovattal együtt állt fel a G-nap után, hogy átmenjen a Liszkay Gábor által megvásárolt Napi Gazdasághoz. Az Azonnali szerint Ballai a kedd délben tartott értekezleten arról beszélt: emelkedett, színvonalas Magyar Nemzetet akar csinálni, olyat, amilyen a lap régen volt.
Szerző
Frissítve: 2019.02.05. 15:47

Freedom House: már csak részben szabad Magyarország

Publikálás dátuma
2019.02.05. 12:42

Fotó: Vajda József
Hazánk idén már csak 70 pontot ért el a skálán, így ezúttal nem minősül szabadnak. A sajtó, a bíróságok és az akadémikusok helyzetét is megemlítették a jelentésben.
Megjelent a Freedom House legfrissebb jelentése, melyben idén is megvizsgálták, milyen az egyes országokban a szabadság helyzete. Már a borító is árulkodó: a kutatást illusztráló képen lángokban áll a szabadság, a tüzet pedig Orbán Viktor is táplálja, mások mellett Recep Tayyip Erdogan és Vlagyimir Putyin mellett, miközben Donald Trump mályvacukrot süt.
Forrás: Freedom House
Magyarország idén a 100 pontos skálán a tavalyinál 2 ponttal kevesebbet, 70 pontot kapott, így már nem szabadnak, hanem csak részben szabadnak minősül. A kutatásban például megemlítik, hogy Orbán és a Fidesz korlátozza a sajtót, a civil szervezeteket, az akadémikusokat, a bíróságokat és a magánszektort. Az elemzésben megemlíti a CEU ügyét és azt is, hogy év végén tüntetők vonultak az utcára a visszaélések ellen.
Forrás: Freedom House
A Freedom House szerint Magyarországon, Venezuelában és Törökországon is látni lehet a demokratikus intézmények fokozatos hanyatlását.
Forrás: Freedom House

A Kormányzati Tájékoztatási Központ a jelentéssel kapcsolatban közölte: a Freedom House a Soros-birodalom tagja, Soros pénzeli, és most Soros választási kampányát szolgálja. „A többi Soros-szervezettel együtt azért támadja Magyarországot, mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem akarják, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak” – tették hozzá.

Szerző
Frissítve: 2019.02.05. 13:31