Fucsovics győzelemmel kezdett Szófiában

Publikálás dátuma
2019.02.06. 16:10

Fotó: Facebook/Fucsovics Márton
Fucsovics Márton a második fordulóba jutott szerdán a szófiai, 524 ezer euró (166 millió forint) összdíjazású keménypályás tenisztornán.
A világranglistán 47. helyezett magyar teniszező az ATP-rangsorban 37., nyolcadikként rangsorolt olasz Andreas Seppivel találkozott az első fordulóban, akit eddigi egyetlen mérkőzésükön, tavaly Pekingben két szettben legyőzött.
A bulgáriai összecsapáson a 26 éves Fucsovics villámrajtot vett: kétszer is elvette 34 éves riválisa adogatását, és mivel a saját szervájánál végig magabiztos volt, 36 perc után előnybe került. A második szettet Seppi kezdte jobban, ugyanis első bréklabdáját kihasználva 3:0-ra elhúzott, Fucsovics azonban viszonylag hamar kiegyenlített, sőt, egy újabb brékkel közel került a mérkőzés megnyeréséhez (4:3). Az olasz játékos azonban nem adta fel, ezúttal ő fordított, s Fucsovicsnak 5:6-nál két játszmalabdát hárítva kellett rövidítésre mentenie a szettet. Ott aztán a magyar játékos három fogadópontot is szerzett, ezzel pedig 1 óra 35 perc alatt eldöntötte a továbbjutást.
Fucsovics, aki párosban kedden búcsúzott, a nyolcaddöntőben a selejtezőből főtáblára került német Yannick Madennel csap össze. A rangsorban 121., 29 éves német teniszező ellen van törlesztenivalója a magyar játékosnak: eddigi egyetlen találkozójukon, tavaly, a budapesti salakpályás tornán három játszmában kikapott tőle.
A meccs után a magyar játékos úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy az ATP-sorozatban minden megnyert meccs értékes, ráadásul Szófiában korábban még senkinek nem sikerült legyőznie Seppit az első fordulóban.
"Úgy éreztem, jó formában érkeztem Szófiába. Nagyszerűen sikerült az otthoni 6-7 edzéssel eltöltött napom a Budai Tenisz Centrumban. Már a csütörtöki meccs jár a fejemben, mert Maden nagyon veszélyes játékos és itt már három nyert mérkőzésen van túl."

Eredmény: egyes, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

 Fucsovics Márton-Andreas Seppi (olasz, 8.) 6:2, 7:6 (7-2)

Szerző

Minden jegy elkelt a szlovák-magyar meccsre a vendégszektorba

Publikálás dátuma
2019.02.06. 15:50

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A szlovák szövetség által biztosított mintegy kétezer, a vendégszektorba szóló belépő mindegyike elkelt szerda délutánra a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákia ellen március 21-én, Nagyszombatban sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőjére.
A magyar szövetség (MLSZ) a Facebook-oldalán azt írta, "a jegyek értékesítése az előzetesen meghirdetetteknek megfelelően reggel 8 órakor elindult", ugyanakkor "az online rendszer a kiemelkedően nagy érdeklődés miatt a beérkező igényeket hosszabb várakozás után tudta beengedni a vásárlási felületre". A jegyek 7800 és 9900 forintba kerültek. Lapunk is megírta: összeomlott az MLSZ jegyértékesítési rendszere, emiatt voltak, akik nem tudtak jegyet vásárolni a meccsre, viszont a belépő árát levonták tőlük a vásárlás során. A rendszer hibája miatt a hétvégi első osztályú focimeccsekre, így például az Újpest FC-Ferencváros rangadóra sem lehetett online jegyet vásárolni órákon keresztül.
Az MLSZ emlékeztetett rá, hogy a hazai Eb-selejtezőkre bérletet is lehet majd váltani, elsőként péntektől vasárnapig a Szurkolói Klub tagjai vehetik meg bérleteiket a négy hazai meccsre, jövő hétfőtől az első budapesti mérkőzés napjáig pedig mindenki számára megnyitják a vásárlási lehetőséget.
A magyar válogatott 2019-es Eb-selejtezőinek időpontjai: március 21.: Szlovákia-Magyarország március 24.: Magyarország-Horvátország június 8.: Azerbajdzsán-Magyarország június 11.: Magyarország-Wales szeptember 9.: Magyarország-Szlovákia október 10.: Horvátország-Magyarország október 13.: Magyarország-Azerbajdzsán november 19.: Wales-Magyarország

Összeomlott az MLSZ jegyértékesítési rendszere

Publikálás dátuma
2019.02.06. 12:31
Fotó: Népszava
Rengeteg szurkoló jelezte a hibát, a szövetség türelmet kér, mert a Szlovákok elleni válogatott meccsre nagyon sokan próbálnak egyszerre jegyet vásárolni.
Szerda reggel óta vehetik meg (elvileg) a szurkolói kártyával rendelkező drukkerek a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) internetes jegyértékesítési rendszerén keresztül a belépőket a Szlovákia elleni nagyszombati március 21-i Európa-bajnoki selejtezőre. A szövetség Facebook-oldalára érkező rengeteg kommentből azonban az derül ki, hogy a rendszer nem működik. 
Vannak drukkerek, akiktől a rendszer többször is levonta a jegy árát, a belépőhöz viszont nem jutottak hozzá. Mások arról panaszkodtak, hogy miután kosárba tették a jegyüket, több perc várakozás után kidobta őket a rendszer, így azt sem tudják, lezajlott-e a vásárlás vagy újra kell kezdeniük a folyamatot. Többen próbálták telefonon elérni az MLSZ-t, ám szintén nem jártak sikerrel. 
Az MLSZ a Facebook-oldalára az alábbi közleményt tette ki: "Az előzetesen meghirdetetteknek megfelelően reggel 8 órakor elindult a Szlovákia–Magyarország Eb-selejtező mérkőzésre szóló jegyek értékesítése. A rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel jelentősen megnőtt a várakozási idő. Türelmüket és megértésüket köszönjük!"
Szerző
Témák
labdarúgás