Már nemcsak ingadozás, hanem trend a Fidesz népszerűségvesztése - Orbán vasárnap próbál fordítani

Publikálás dátuma
2019.02.07. 11:22
FOTÓ: Tóth Gergő/Népszava
A helyzet pikantériája, hogy most a Fidesz-hívek egy része sem szereti, amit a kormány csinál.
„Arra számítok, hogy Orbán Viktor évértékelő beszédében olyan dolgot jelent be, amivel a negatív közhangulatot próbálja megfordítani, mondta a hirklikk.hu-nak Hann Endre. A Medián vezetője biztos benne, hogy nemcsak cége közvélemény-kutatásai,  de a kormány belső mérései is a Fidesz visszaesését mutatják. "Nem csak a jelentős számú – több mint félmillió – szavazó elvesztése tükrözi a közhangulat Orbán számára kedvezőtlen alakulását, hanem az is, hogy ma már 52 százalék mondja (kilencven nappal ezelőtt csak 43 százalék tette ezt), hogy rossz irányba mennek a dolgok az országban" - magyarázta Hahn Endre. Ilyen országos rosszkedvet utoljára az internetadó 2014-es bejelentése okozott. Akkor a Fidesz bezuhanó népszerűsége hónapokig stagnált, mielőtt elkezdett visszaerősödni. És akkor sem magától: a kormánypropaganda rátalált a migránsozásra és a sorosozásra - ezzel tudott fordítani.  Most azonban más a helyzet: a visszaesés nem egyhónapos, hanem háromhónapos folyamat. „Az egy hónapra lehet azt mondani, hogy csak ingadozás, de egy negyedév már trendként értékelhető” – mutatott rá egy fontos különbségre Hahn Endre.  Aki szerint az is figyelemre méltó, hogy most a fideszes szavazók jelentős része is szemben áll valamivel – nevezetesen a rabszolgatörvénnyel. Hogy az a helyzet mennyire lesz tartós, az erősen kérdéses, ugyanis Hahn szerint „Orbán igen hatékony abban, hogy jól időzített bejelentésekkel fordítson a negatív hangulaton”.
Szerző

Los Angelesben is végső nyugalomra helyezik Andy Vajnát

Publikálás dátuma
2019.02.07. 10:40

Fotó: Facebook
Szüleit és fiát is itt temették el.
Vajna Tímea Magyarország mellett az Egyesült Államokban is örök nyugalmat szeretne biztosítani a férjének, írja a blikk.hu. Andy fiát és a szüleit is Los Angelesben temették el, így – érthetően – arra is vágyott, hogy a szerettei mellett, a Westwood Village sírkertben leljen végső nyugalomra. Tímea a szívén viseli a producer kívánságát, így Andy Vajna földi maradványainak egy része a család mellé kerül majd, lehetőséget biztosítva arra, hogy amerikai barátai is elbúcsúzzanak tőle.  A Hot! magazin informátora szerint Vajna Tímea személyesen viszi ki a Andy urnáját Los Angelesbe a február közepére tervezett búcsúztatóra, amelynek szervezésében férje kinti cégeinek alkalmazottai segítenek. A temetésen feltehetően nagyon sokan lesznek, Antonio Banderason kívül még rengeteg sztárt várnak. Úgy tudni, a családtagjai közül Timit egyedül a nagymamája kíséri el.
Szerző

Náci karlendítésnek tűnő mozdulatot mutatott be egy videón a kormánypropaganda oszlopos tagja

Publikálás dátuma
2019.02.07. 10:23
Oláh Gellért (jobbról a második) náci üdvözléssel tette magát emlékezetessé a Fidelitas csoportképén
Fotó: Fidelitas Facebook borítóvideó/Youtube
Ahol minden kormánypárti ifjonc a jövőbe mutat, ott Oláh Gellért a nácik kézjelével üzen a nézőknek.
Saját szerzője adta fel a leckét a kormánymédiának: miután napokig arról a valóban kínos videóról cikkeztek, melyben a Jobbik-elnök felesége náci karlendítést produkál, most a 888.hu szerzőjéről, Oláh Gellértről derült ki ugyanez.
Oláh gesztusát a Zsúrpubi vette észre. Az újságíró a Fidelitas (a Fidesz ifjúsági szervezetének) egyik tábori csoportfelvételén szerepelt: a videón ujjával mindenki a kamera felé mutat, kivéve Oláhot, aki összetéveszthetetlen náci köszöntést bemutatva mosolyog a kamerába. 
Nem mernénk nagy összegben fogadni. hogy erről is cikkek tucatjai születnek majd a kormánypárti lapoknál, de azért Oláh szerkesztőségénél, a 888.hu-nál rákérdeztünk: hogyan viszonyulnak a történtekhez, és lesz-e a karlendítésnek bármilyen következménye. 
Oláh Gellért nem csak videón tud meghökkentő lenni, cikkeiben fel-feltör a nem is olyan mélyen élő troll. Az esetről, amikor egy mali bevándorló Párizsban életét kockáztatva, több emelet magasra felkúszva mentette meg egy erkélyről lógó kisgyerek életét (hősiessége miatt pedig világhírű lett), a 888.hu tollnoka ezzel a címadással számolt be: „A kerítésmászó migránsnak most az egyszer jól jött a tudása”.

Felmondott, pedig ez nem is az, aminek látszik

 Oláh Gellért saját Facebook-oldalán jelentette be: felmondott a 888.hu-nál. Szerinte ő csak egy félreérthető mozdulatot említett, de azért a közössége iránti tiszteletből megválik a laptól – amit a főszerkesztő is nyugtázott.  A portál  válaszában szintén ezt a bejegyzést ajánlotta figyelmünkbe.
Szerző
Frissítve: 2019.02.07. 15:11