Előfizetés

Késnek a vonatok a ceglédi vonalon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.08. 17:22
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A biztosítóberendezés megjavítása után péntek este fokozatosan helyreáll a menetrend.
A Budapest-Cegléd vonalon közlekedő elővárosi, továbbá a szegedi és a debrecen-nyíregyházi InterCity és távolsági vonatok menetideje 20-30 perccel meghosszabbodhat a biztosítóberendezés hibája miatt – közölte a Mávinform. A biztosítóberendezést már megjavították, és a Mávinform sajtóügyelete az MTI-t arról tájékoztatta: péntek este fokozatosan helyreáll a menetrend szerinti közlekedés az érintett vonalon.

Az erzsébetvárosi önkormányzat cége miatt zárták el a gázt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.08. 16:48

Fotó: Szücs Balázs / Facebook
Egy ideig szünetelt a szolgáltatás a társasházban.
A Dohány utca 45-ben nem csak önkormányzati képviselői irodák, hanem erzsébetvárosi lakosok is laknak. Vagyis laknának. Tegnap a gázművek emberei arról tájékoztattak, hogy leszerelik a gázórát a házban és elzárják a gázt. Fűtés nincs. Ugyanis az önkormányzat nem fizette be a számlákat és a felszólításokra sem válaszolt” – ezt írta még február elsején a Facebook-oldalán Szücs Balázs, a Párbeszéd önkormányzati képviselője. Hozzátette: a lakók nevében levelet írt a jegyzőnek, hogy folytasson le belső vizsgálatot, hogyan történhetett meg mindez, és ki ezért a felelős.
Az Index az ügyben megkereste az önkormányzatot, ahol a portál szerint közölték: a gázművek díjfizetési hátralék miatt szerelte le a gázórát. Korábbi gyakorlat szerint az önkormányzat cégének helyiségellenőr előadóit szokták értesíteni, de erre most valamiért csak utólag került sor. Az elmaradt számlák kifizetéséről az Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt. haladéktalanul intézkedett, így a szolgáltatás szüneteltetése egy napig sem tartott és a gázórát újból üzembe helyezték.

Tizenkét fok is lehet szombaton

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.08. 16:35
Illusztráció: NASA/Dave Hughes
Fotó: NASA/Dave Hughes
Az ország északi részén viszont mindössze 3-4 fok várható, de mindenütt fátyolfelhős, napos időre van kilátás.
Az Országos Meteorológia Intézet előrejelzése szerint éjjel északnyugat felől ismét fátyolfelhők érkeznek, melyek szombaton az ország nagy részén szűrik a napsütést. Legfeljebb elvétve fordulhat elő jelentéktelen eső, hószállingózás. Éjszaka foltokban zúzmarás köd, főként északkeleten alacsonyszintű rétegfelhőzet is képződik, ez utóbbi holnap tartósan is megmaradhat. Kezdetben többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, majd a reggeli óráktól többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések is kísérik a déli szelet.  
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett vidékeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagy részén 6 és 12 fok között, a tartósan borult északkeleti területeken 3 és 6 fok között alakul. A legenyhébb idő a Kisalföld nyugati részén, Sopron környékén várható, míg a leghűvösebbnek a Cserhát északi része, Salgótarján térsége ígérkezik.