Lövöldözés volt a népszerű mexikói üdülővárosban, öt ember meghalt

Publikálás dátuma
2019.02.17. 13:59
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A támadás Cancúnban, a La Kuka nevű klubban történt, két sérült kritikus állapotban van.
Öt ember életét vesztette és öten megsérültek, amikor fegyveresek tüzet nyitottak egy cancúni bárban – írja a Guardian. A támadás a népszerű mexikói üdülőváros központjában, egy La Kuka nevű klubban történt, ahol négy fegyveres férfi kezdett lövöldözni. A sérültek közül két ember kritikus állapotban van. A mexikói Quintana Roo államban a Jalisco kartell megjelenése óta sokkal több erőszakos bűncselekmény történik. A hatóságok a múlt hónapban arról számoltak be, hogy tavaly 774 embert öltek meg az államban, ami több mint kétszerese a 2017-ben rögzített 359 gyilkosságnak.
Szerző

Százezrek vonultak utcára Barcelonában

Publikálás dátuma
2019.02.17. 13:43

Fotó: LLUIS GENE / AFP
A demonstrálók a katalán függetlenségi politikusok és civil szervezeti vezetők elleni per miatt tiltakoztak.
Nagyjából 200 ezer ember vett részt szombaton Barcelonában azon a felvonuláson, mellyel a katalán függetlenségi politikusok és civil szervezeti vezetők ellen indult eljárás miatt tiltakoztak – írja a BBC. A tüntetők egyebek mellett „szabadságot a politikai foglyoknak” és „az önrendelkezés nem bűncselekmény” feliratú táblákat tartottak a magasba.
FOTÓ: AFP / LLUIS GENE
A bírósági tárgyalások ezen a héten kezdődtek. Oriol Junqueras, Katalónia volt elnökhelyettese – a tizenkét vádlott közül elsőként – csütörtökön tett vallomást. Azt mondta: a nézőpontjából semmi, amit tettek nem bűncselekmény. Meggyőződése szerint egy politikai per részese, amelyben elvei miatt áll bíróság előtt, nem pedig tettei miatt. Saját magát pedig „politikai fogolynak” nevezte, több mint 15 hónapja tartó előzetes letartóztatása miatt.
A bírósági eljárás a 2017. október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt indult.
FOTÓ: AFP / LLUIS GENE
FOTÓ: AFP / LLUIS GENE
Szerző
Frissítve: 2019.02.17. 13:44

Nem közvetítették Iránban a Bayern meccsét, mert rövidnadrágos nő volt a játékvezető

Publikálás dátuma
2019.02.17. 13:15
Bibiana Steinhaus
Fotó: STEFAN PUCHNER / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE / AFP
Törölték a műsorról a pénteki Bundesliga-összecsapást.
Helyi médiabeszámolók szerint azért nem közvetítették az iráni állami televízióban a Bayern Müchen és az Augsburg pénteki meccsét, mert egy nő, Bibiana Steinhaus volt a játékvezető, aki a pályán egy rövidnadrágot viselt – írja a Deutsche Welle. Iránban szigorúan szabályozzák, hogy mit viselhetnek a nők a képernyőn.
Szerző