Holttestet találtak egy kecskeméti ház udvarán a tűzoltók

Publikálás dátuma
2019.02.19. 13:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A gaz gyulladt meg a Bódog soron található épületnél.
Meggyulladt a gaz egy családi ház udvarán Kecskemét külterületén, a Bódog soron – közölte honlapján a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat. Az egység az oltási munkálatok közben egy holttestet talált.
Szerző
Témák
Kecskemét tűz

Húsz év után ítélték el a férfit, aki kútba fojtotta a feleségét

Publikálás dátuma
2019.02.19. 12:05

Fotó: Shutterstock
Tizenhárom év fegyházat kapott és 10 évre eltiltották a közügyektől. A döntés nem jogerős.
A Budapest Környéki Törvényszék kedden folytatólagos és nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet a 20 évvel ezelőtt a feleségét kútba fojtó férfi ügyében. A Törvényszék közleményéből kiderül, hogy a férfi 1982-ben kötött házasságot a sértettel, aki közös gyermekük halálát követően depressziós lett, majd éveken át krónikus alkoholizmussal is kezelték. Többek között emiatt a férfi és a nő házassága megromlott, a vádlott többször bántalmazta a feleségét. 1999. február elején a férfi eldöntötte: úgy öli meg a feleségét, hogy az udvaron álló kútba löki és a bűncselekményt balesetnek álcázza. 1999. február 11-én bort vett a feleségének, amitől a nő súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alá került, majd a kúthoz hívta azzal az indokkal, hogy mutatni akar neki valamit. A kúthoz érve megfogta felesége lábait és fejjel lefelé a kútba lökte, melyből előzőleg eltávolította a vödröt.  A vádirat szerint a férfi előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét, aki a fulladás bekövetkezte előtt több mint egy órát szenvedett. A férfi tettét követően befedte a kutat, követ helyezett a tetejére, majd másnap értesítette a tűzoltókat, hogy a felesége a kútba fulladt. Tettére 2017 decemberében derült fény, amikor megfenyegette a második feleségét, hogy úgy jár mint az első. Ezt követően az asszony feljelentést tett a férje ellen a rendőrségen. A bíróság a vádlottra a bűncselekmény elkövetésének idején hatályos büntető törvénykönyv alapján szabta ki büntetését, így 13 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész a döntést tudomásul vette, a vádlott a tényállás megalapozatlansága miatt védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős. 
Szerző

Két autó kigyulladt, lezárták az M0-ást Fótnál

Publikálás dátuma
2019.02.19. 10:54
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy ember megsérült.
Összeütközött, majd kigyulladt két autó kedd délelőtt az M0-ás Megyeri-híd felé vezető oldalán, Budapest IV. kerületének külső részén – írja a police.hu. A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az autópálya érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. Az MTI a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének tájékoztatása alapján azt írja, hogy a balesetben egy ember megsérült. A lángokat eloltották a fővárosi hivatásos tűzoltók.
Szerző
Frissítve: 2019.02.19. 17:51