Gyilkosság Kecskeméten, őrizetben a gyanúsított

Publikálás dátuma
2019.02.25. 09:45
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 64 éves férfi beismerő vallomást tett.
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - írja honlapján a rendőrség.  A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy kecskeméti ingatlanban 2019. február 24-én az éjszakai órákban holtan találtak egy 50 éves férfit, aki a helyszíni és halottszemle adatai alapján bűncselekmény áldozata lett. A gyanú szerint a feltételezett elkövető az áldozat ismerőse, egy 64 éves helyi lakos, akit a nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették. A férfi kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
Szerző

Ügyészség: szándékosan tört-zúzott a mezőkövesdi vak férfi

Publikálás dátuma
2019.02.25. 09:39

Fotó: Shutterstock
A sajtóban megjelenő hírek szerint a vádlott csak átesett egy, az útjába kerülő autón, a vádhatóság szerint azonban alaposan összerugdosta a járművet.
Próbára bocsátásra ítélt a napokban a Mezőkövesdi Járásbíróság, egy látássérült férfit aki a vádak szerint még 2016 júliusában megrongált egy autót – a kocsi pedig történetesen egy rendőrér volt. Abírósági döntést több lap is úgy kommentálta, hogy a vak férfi csak átesett a szabálytalanul parkoló luxusautón, és elítélésében szerepet játszott, hogy a kocsi tulajdonosa egy nyomozó volt – ezt azonban most cáfolta a helyi járási ügyészség. Közleményük szerint a vak férfi hatéves gyerekével – fehér pálca, vezetőkutya nélkül – sétált a Jázmin úton, amikor a kapubejáróban parkoló autó az útjába került. Vélhetően neki is ütközött, és emiatt feldühödve többször belerúgott a jobb első sárvédőbe, a lökhárítóba és a hűtőrácsba, majd ököllel rácsapott a motorháztetőre. Közben azt sziszegte, hogy „legközelebb majd megtanulod, hogy nem így kell megállnod”.
Az ügyészség szerint két tanú is látta a történteket, ám a rongálás tényét nem csak vallomásuk, hanem a műszaki szakértő szakvéleménye is alátámasztotta. Az sem lehetett szempont, hogy rendőr a tulajdonos, hiszen a mezőkövesdi kapitányságot éppen az elfogultság kockázata miatt kizárták az eljárásból, az ügyet a tiszaújvárosi nyomozók vizsgálták ki – állítja a vádhatóság. A rongálás miatt elítélt férfinek egyébként meg kell térítenie az okozott károkat is. 
Szerző
Frissítve: 2019.02.25. 10:10

Lakás lángolt a Tűzliliom utcában

Publikálás dátuma
2019.02.25. 08:49
Illusztráció
Fotó: Népszava
A tűzhelyen hagyott étel kapott lángra, a lakót a tűzoltók mentették ki a fojtogató füstből.
Lakástűzhöz riasztották a fővárosi tűzoltókat hétfőn reggel a XXII. kerületi Tűzliliom utcába: egy helyi társasház egyik lakásában csaptak fel a lángok – mint kiderült, a kályhán felejtett étel gyulladt meg. 
A helyszínre vezényelt tűzoltó egység eloltotta a tüzet, egy embert pedig kimentettek az épületből – őt később kórházba is kellett szállítani, füstmérgezés gyanújával vitték el a mentők.
Szerző