Előfizetés

Nem tetszettek a kérdésnek Madurónak, őrizetbe vették a tévéstáb tagjait

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.26. 06:39
Nicolás Maduro. FOTÓ: Spencer Platt/Getty Images
Őrizetbe vették az Egyesült Államok spanyolajkú közössége legnépszerűbb televíziójának, az Univisionnek a riporterét és forgatócsoportját a venezeulai elnöki palotában, mert Nicolás Maduro venezuelai elnöknek nem tetszettek a feltett kérdések - közölte az Univision. A forgatócsoportot kedden kiutasítják Venezuelából.
Az Univision riportere, Jorge Ramos, aki hétfőn készített interjút a venezuelai elnökkel, elmondta: Maduro azután állt fel az interjútól, hogy egy olyan videót mutatott neki, amelyen fiatalok szemétszállító kocsiból esznek. Az elnök azt sem vette jó néven, hogy azt mondta, a venezuelaiak diktátornak tartják őt, és a politikai válságról, a kínzásokról, a politikai foglyokról szóló állításokról kérdezte. Mindezt Maduro "láthatón nem vette jó néven", és az interjút le is állították - tette hozzá. A televízió azt közölte, hogy a forgatócsoportot az interjú után három órán keresztül fogva tartották az elnöki palotában, elvették a felvett anyagot és személyes holmijaikat is. Később a hattagú forgatócsoport szabadon távozhatott. A venezuelai elnöki hivatal bejelentette, hogy a forgatócsoportot kedden kiutasítják az országból. Jorge Rodríguez venezuelai tájékoztatási miniszter a Twitteren azzal vádolta meg az Univisiont, hogy egy "olcsó showműsorra" utazott. 

Négyszemközti megbeszéléssel kezdődik Trump és Kim Dzsong Un találkozója Hanoiban

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.26. 06:35

Fotó: SAUL LOEB / AFP
Négyszemközti megbeszéléssel kezdődik Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-korai vezető csúcstalálkozója szerdán Vietnam fővárosában, Hanoiban - közölte Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője útban Hanoi felé az elnöki különgépen.
Sarah Huckabee Sanders az elnökkel utazó újságírókat tájékoztatta arról is, hogy a négyszemközti megbeszélés után díszvacsora fogadja a két vezetőt és kíséretüket, majd a kétoldalú tárgyalások csütörtökön kezdődnek. A csütörtöki tárgyalások előtt az amerikai küldöttség vietnami vezetőkkel folytat megbeszéléseket. Az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozót február 27-én és 28-án tartják, a tervek szerint két napig tart, de Mike Pompeo külügyminiszter vasárnap egy televíziós interjúban az mondta: szükség esetén meg is hosszabbíthatják. Mike Pompeo, aki nem az elnökkel együtt utazik, hétfőn este is érkezett meg Hanoiba. A vietnami fővárosban van a múlt hét óta Stephen Biegun, a külügyminisztérium észak-koreai különmegbízottja is. Kim Dzsong Un kedden érkezett meg Vietnamba, miután a Kim-dinasztia különvonatával mintegy 4500 kilométert tett meg Észak-Koreából a délkelet-ázsiai országba Kínán keresztül.

Meggyilkoltak egy anyát és fiát Zsolnán, őrizetbe vették az apát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.25. 21:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Konkrét gyanúsítás eddig nem született a bűncselekménnyel kapcsolatban.
Vasárnap este egy 47 éves nő és 15 éves fia holttestét találták meg egy zsolnai lakótelep egyik lakásában. A családfő is ott tartózkodott, a rendőrök őrizetbe vették – írja a parameter.sk. A portál a noviny.sk cikke alapján azt írja, hogy a középkorú nő és fia holtan feküdt a lakásban, amikor a mentők odaértek, az apa pedig megsebesült. A férfit bevitték a kórházba, de már ott is rendőrök őrizték, majd miután kiderült, hogy ellátása nem igényel kórházi tartózkodást, elbocsátották, a rendőrök pedig őrizetbe vették, mivel ő lehet az első számú gyanúsított. Konkrét gyanúsítás eddig nem született, de a férfit a rendőrök őrizetben tartják. A szomszédok szerint a család csak az elmúlt év végén költözött a lakótelepre.