M. Richárdot az intenzív osztályon ápolják

Publikálás dátuma
2019.03.15 21:24

Fotó: Népszava/ Draskovics Ádám
Problémás szívbillentyűcserén esett át a Dózsa György úti baleset egyik vádlottja.
Intenzív osztályon ápolják M. Richárdot (41), a Dózsa György úti baleset egyik vádlottját – tudta meg a Blikk. Hetek óta hangos volt a sajtó a hírtől, hogy kiengedték a letartóztatásból súlyos szívbetegsége miatt a férfit, aki korábban nyilatkozott is arról, hogy szívbillentyűcserén fog átesni. Az Echo TV-nek például azt mondta egy vele készült alapos interjúban:
ez egy 4-6 órás, komoly operáció lesz, kettéfűrészelik és kiveszik a szívét, megvan a kockázata, hogy nem éli túl, a teljes felépülés 4-5 hónap lehet.
A férfit kedden be is tolták a műtőbe, de a kórházat egy ideig nem hagyhatja el. Ügyvédje szerint nem volt problémamentes a műtét.
M. Richárd egyébként egy két halálos áldozatot követelő baleset miatt vádlott: Mercedesével jogosítvány nélkül, gyorsan hajtva (50 km/h helyett vagy 130-al), állítása szerint nem kábítószer hatása alatt állva, frontálisan ütközött egy szabálytalanul kanyarodó Citroënnel. Az autó - mely sofőrje és utasa életét vesztette - egy buszmegállóba csapódott, közben elütve még három embert. M. Richárd az Echo TV-nek nyilatkozva azt fájlalta, hogy Dózsa Györgyi úti gázolóként beszélnek róla, holott "senki nem lett elgázolva, ez egy frontális ütközés volt". A megértő kameráknak azt is elpanaszolta, sosem beszél senki arról, hogy egyébként olajfestményeket is készít.
Frissítve: 2019.03.15 21:44

Gozsdu: az összevert német menedzser egy muaj thai harcossal és egy nehézsúlyú bokszolóval együtt kötekedett

Publikálás dátuma
2019.03.19 16:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A topmenedzser és fiai beelőzték volna az utcán várakozó vendégek sorát, aztán meglökték az üzletvezetőt, a hely közleménye szerint ebből lett a baj.
Az egyik szórakozóhely biztonsági őrei agyba-főbe verték egy német autógyártó topmenedzserét és két fiát március elején a budapesti VII. kerületi bulinegyedben. Hogy pontosan hol történt az eset, eddig homályban volt, ám a Gozsdu társasház kedden közleményt adott ki a történtek kapcsán. Ebben azt írják:
"a hírekbe bekerült három fős társaság egyik tagja thai bokszoló, a másik bajnoki címért küzdő nehézsúlyú bokszoló. A társaság hosszú percekig agresszíven kötözködött az üzletvezető hölggyel és a helyzetet kezelő biztonsági szolgálattal."
Mint írják, az azóta rendőrkézre került biztonságiakat alkalmazó cég sajnálja a történteket, együttműködik a hatóságokkal, és belső vizsgálat után felfüggesztette az erőszakosan fellépő alkalmazottakat.
A Gozsdu úgy fogalmaz, maguk is nagyon sajnálják az erőszakos eseményeket, mely körülményeit a hétvégén kivizsgálták. Ennek lezárultával megállapítást közöltek:
  • a szórakozóhelyre bejutni próbáló vendégek közül a két fiú egyike nehézsúlyú magyar bajnoki döntőt vívó bokszoló, a másik muay thai harcos;
  • órákkal azután, hogy a szórakozóhelyen vacsoráztak, visszatérve ki akarták kerülni a bejutásra várók sorát;
  • társaság először az üzletvezető hölgyet hosszú percekig inzultálta majd egyikőjük meglökte, ekkor lépett közbe a biztonsági szolgálat;
  • "a jelenet végén alakult ki a sajnálatos konfliktus".
A Gozsdu udvarban heti szinten több tízezer vendég fordul meg, szabadkozik a közlemény. Az őrök alaphelyzetben tartózkodnak minden erőszakos beavatkozástól, de sajnos a vendégek viselkedése esetenként megkívánja a közbeavatkozást, "melynek természetesen nem lenne szabad erőszakba torkollni".

A biztonsági szolgálat profizmusának margójára

"A társasházzal szerződött biztonsági szolgálat képzett, engedéllyel rendelkező, tapasztalt őröket alkalmaz, akik az emberi reakciókat az adott helyzetben felmérik, majd a környezetben lévők és a saját testi épségük megóvását előtérbe helyezve cselekednek" - fogalmaz a Gozsdu közleménye. És valóban, azon a tavaly novemberben közzétett hangfelvételen is gyakorlott profizmussal felsorolt gumiszabályokra hivatkozva járnak el, amin egy roma jogvédő feljelentése szerint az hallható: származása miatt nem engedik őt és társaságát a Gozsdu udvar területére.
A Gozsdunak még csak nem is a tavalyi az első, rasszista kirekesztés gyanúját felvető esete. 2017-ben például fiatal lányok egy csoportja fordult az Egyenlő bánásmód Hatósághoz, akiket állításuk szerint azért nem engedtek át a biztonsági őrök az udvaron átvezető Madách Imre úton, mert roma származásúak.

Frissítve: 2019.03.19 16:10

Rongálás miatt mentek házibuliba a rendőrök, több száz gramm amfetaminnal és kokainnal távoztak

Publikálás dátuma
2019.03.19 14:24

Fotó: police.hu
20 gramm kokain, 200 gramm speed és 550 metamfetamin tartalmú tabletta került a mérlegre.
A nemzeti ünnep másnapján, március 16-án reggel érkezett a bejelentés a rendőrségre: a budapesti Mester utca egy lakásában egy férfi – feltehetően kábítószer hatása alatt – összetörte a berendezést. Kiválóan sikerült időzíteniük az érkezést: éppen akkor távozott a lakás biztonságából a lépcsőházba egy 20 és egy 21 éves fiatal, akiknél mikor átvizsgálták a ruházatukat,
speedet, kokaint, kábítószergyanús tablettákat, több százezer forintot, valamint körözött okmányokat is találtak.
Az adatgyűjtések során a járőrök megállapították, hogy a férfiak ismerőseikkel szórakoztak a lakásban, azonban a társaságból többen összevitatkoztak. Egyikük az volt, aki a berendezési tárgyakat összetörte, a másik pedig a kialakult veszekedés során egyik ismerősét megütötte.
A nyomozók a lakásban szemlét tartottak, valamint a két férfi lakhelyén kábítószer-kereső kutya segítségével végeztek kutatást. Összesen több mint 20 gramm kokaint, 200 gramm speedet, 550 metamfetamin tartalmú tablettát, hárommillió forint készpénzt és valutát, okmányokat, valamint egy digitális mérleget foglaltak le.
A 20 éves fiatalt kábítószer-kereskedelem bűntett, okirattal visszaélés vétség és testi sértés bűntett kísérlet miatt, míg 21 éves társát kábítószer-kereskedelem bűntett és rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az illetékes bíróság hétfőn rendelte el letartóztatásukat.