M. Richárdot az intenzív osztályon ápolják

Publikálás dátuma
2019.03.15 21:24

Fotó: Népszava/ Draskovics Ádám
Problémás szívbillentyűcserén esett át a Dózsa György úti baleset egyik vádlottja.
Intenzív osztályon ápolják M. Richárdot (41), a Dózsa György úti baleset egyik vádlottját – tudta meg a Blikk. Hetek óta hangos volt a sajtó a hírtől, hogy kiengedték a letartóztatásból súlyos szívbetegsége miatt a férfit, aki korábban nyilatkozott is arról, hogy szívbillentyűcserén fog átesni. Az Echo TV-nek például azt mondta egy vele készült alapos interjúban:
ez egy 4-6 órás, komoly operáció lesz, kettéfűrészelik és kiveszik a szívét, megvan a kockázata, hogy nem éli túl, a teljes felépülés 4-5 hónap lehet.
A férfit kedden be is tolták a műtőbe, de a kórházat egy ideig nem hagyhatja el. Ügyvédje szerint nem volt problémamentes a műtét.
M. Richárd egyébként egy két halálos áldozatot követelő baleset miatt vádlott: Mercedesével jogosítvány nélkül, gyorsan hajtva (50 km/h helyett vagy 130-al), állítása szerint nem kábítószer hatása alatt állva, frontálisan ütközött egy szabálytalanul kanyarodó Citroënnel. Az autó - mely sofőrje és utasa életét vesztette - egy buszmegállóba csapódott, közben elütve még három embert. M. Richárd az Echo TV-nek nyilatkozva azt fájlalta, hogy Dózsa Györgyi úti gázolóként beszélnek róla, holott "senki nem lett elgázolva, ez egy frontális ütközés volt". A megértő kameráknak azt is elpanaszolta, sosem beszél senki arról, hogy egyébként olajfestményeket is készít.
Frissítve: 2019.03.15 21:44

Agyonverte élettársát, majd kihívta a rendőröket

Publikálás dátuma
2019.03.21 14:33
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vádemelés jöhet a Marina-parti hajléktalangyilkosság ügyében: a gyanúsított először bejelentést tett, később már őt hallgatták ki a rendőrök.
VV Fanni halála után sajtóvisszhangot kapott a hír, hogy 2017 decemberében újabb gyilkosság történt a Marina-parton, egy Turóc utcai, hajléktalanok lakta romházban. Az eset hátteréről a Magyar Nemzet is beszámolt. A rendőrség adatai szerint  a gyanúsított, egy román állampolgár december 12-énolyan brutálisan megverte 42 éves barátnőjét, hogy a nő belehalt sérüléseibe.  
A férfi ezután segítséget kért, és a 112-es segélyhívón bejelentést tett, hogy élettársát holtan találta. A helyszíni szemle során gyorsan a bejelentőre terelődött a gyanú – a férfit elfogták, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával kihallgatták. A több mint két évig tartó nyomozás a napokban lezárult, a rendőrség pedig átadta a vizsgálat iratait az illetékes ügyészségnek, írja a police.hu. 

17 évig volt szökésben, Mexikóig jutott egy körözött magyar bűnöző

Publikálás dátuma
2019.03.21 13:23

Fotó: ORFK/ Antal N.
Miután nem sikerült észrevétlenül kifosztania egy szálloda vendégeit, menekülés közben négy embert késelt meg a most 40 éves férfi.
Mexikóban fogtak el egy férfit, akit egy 2001-es bűncselekmény miatt kerestek a hatóságok, írja az ügyészség. A vádirat szerint a jelenleg 40 éves vádlott több mint 17 évvel ezelőtt azért jelentkezett be egy budapesti, XII. kerületi szállodába, hogy ott vagyon elleni bűncselekményeket kövessen el a hozzá csatlakozó két férfi társával együtt.
A férfi az este folyamán a szálloda vendégeitől értékeket lopott el. A vádlott és társai magatartását a recepciós gyanúsnak találta, és ezt jelezte a hotel tulajdonosának, aki két segítőjével felelősségre vonta őket. A vádlott és társai ekkor el akartak menekülni, de útjukat állták - dulakodás alakult ki köztük, és a tulajdonos, illetve a vele levők között. A 40 éves férfi ekkor
elővett egy kést, azzal hadonászni kezdett, és mindhárom – őt és társait feltartani igyekvő – személyt megvágta, majd futásnak eredt. Ekkor a recepciós is elé állt, akit a vádlott többször megszúrt a mellkasán és a hasán.
Ezzel közvetlen életveszélyes sérülést okozott a sértettnek, akit csak a gyors orvosi ellátás mentett meg.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a szökésben lévő férfit 2018. június 27-én fogták el Mexikóban, a mexikói és amerikai hatóságok segítségével. A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A törvény a bűncselekményt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. Ügyében a bíróság előkészítő ülést tartott, az eljárás tárgyalással folytatódik.