M. Richárdot az intenzív osztályon ápolják

Publikálás dátuma
2019.03.15 21:24

Fotó: Népszava/ Draskovics Ádám
Problémás szívbillentyűcserén esett át a Dózsa György úti baleset egyik vádlottja.
Intenzív osztályon ápolják M. Richárdot (41), a Dózsa György úti baleset egyik vádlottját – tudta meg a Blikk. Hetek óta hangos volt a sajtó a hírtől, hogy kiengedték a letartóztatásból súlyos szívbetegsége miatt a férfit, aki korábban nyilatkozott is arról, hogy szívbillentyűcserén fog átesni. Az Echo TV-nek például azt mondta egy vele készült alapos interjúban:
ez egy 4-6 órás, komoly operáció lesz, kettéfűrészelik és kiveszik a szívét, megvan a kockázata, hogy nem éli túl, a teljes felépülés 4-5 hónap lehet.
A férfit kedden be is tolták a műtőbe, de a kórházat egy ideig nem hagyhatja el. Ügyvédje szerint nem volt problémamentes a műtét.
M. Richárd egyébként egy két halálos áldozatot követelő baleset miatt vádlott: Mercedesével jogosítvány nélkül, gyorsan hajtva (50 km/h helyett vagy 130-al), állítása szerint nem kábítószer hatása alatt állva, frontálisan ütközött egy szabálytalanul kanyarodó Citroënnel. Az autó - mely sofőrje és utasa életét vesztette - egy buszmegállóba csapódott, közben elütve még három embert. M. Richárd az Echo TV-nek nyilatkozva azt fájlalta, hogy Dózsa Györgyi úti gázolóként beszélnek róla, holott "senki nem lett elgázolva, ez egy frontális ütközés volt". A megértő kameráknak azt is elpanaszolta, sosem beszél senki arról, hogy egyébként olajfestményeket is készít.
Frissítve: 2019.03.15 21:44

Idős asszony esett a busz alá Egerben, nem élte túl a balesetet

Publikálás dátuma
2019.03.18 17:27

Fotó: police.hu
A körülmények egyelőre még tisztázatlanok.
Az eddigi adatok alapján hétfőn 12 óra 40 perc körül Egerben, a Kovács Jakab utcában egy helyi járatú autóbuszról történő leszállását követően eddig tisztázatlan körülmények között életét vesztette egy idős asszony. Az egri lakos feltehetőleg a buszöbölből elinduló jármű alá esett.

Vascsővel verte meg, majd kirabolta volt zárkatársa édesanyját egy férfi Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.18 11:01
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A rendőrség néhány órán belül elfogta és őrizetbe vette a vádlottat.
Rendőrnek adta ki magát, majd egy vascsővel megverte és kirabolta volt zárkatársa édesanyját egy 40 éves férfi, a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint a férfi korábban egy zárkában ült a nő fiával, akiről tudta, hogy az édesanyjával együtt lakik, mivel egy időben a vádlott is ugyanazon a környéken élt. A férfi a szabadulása után, 2018. február 24-én megtudta, hogy a sértett fia már nem él. Még ugyanezen a napon, a késő esti órákban – erősen ittas állapotban – a nő XXII. kerületi címére ment és bekopogott. Az időskorú sértett a zárt ajtó mögül megkérdezte, hogy ki az, mire a férfi azt válaszolta, hogy egy rendőr, aki a sértett fiáról kérne adatokat. Az asszony résnyire kinyitotta az ajtót, ám a férfi belökte azt, és a kezébe vett vasrúddal többször fejbe verte a nőt, és azután is folytatta a bántalmazást, hogy az asszony elesett. A vádlott ezután azt mondta a sértettnek, hogy a fiával együtt ült a börtönben, aki tartozik neki félmillió forinttal, ezért pénzt követelt tőle. A nő közölte a férfival, hogy nincs pénze, ezért a vádlott rálépett a mellkasára és részben a nyakára, miközben életveszélyesen megfenyegette, és ismét pénzt követelt. A fenyegetések és bántalmazás hatására az asszony elárulta a vádlottnak, hogy hol van a pénztárcája. A férfi, miután megszerezte a pénzt, elhagyta a lakást, a magára hagyott asszony pedig telefonon segítséget hívott. A rendőrség a férfit néhány órán belül az eltulajdonított összeggel együtt elfogta és őrizetbe vette. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, és fennállt az életveszélyes sérülés bekövetkezésének valós veszélye. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben többszörösen minősített – felfegyverkezve és időskorú sértett sérelmére elkövetett – rablás bűntette, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Jelen ügyben a halmazati szabályokra figyelemmel, a vádlottal szemben akár 15 év szabadságvesztés kiszabása is lehetséges. A férfi letartóztatásban van.