Előfizetés

Két autó karambolozott, kilométeres a torlódás az M1-esen Hegyeshalomnál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.26. 10:39
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A mentők két ember állapotát vizsgálják.
Összeütközött két autó az 1-es főúton, Hegyeshalom határában, a helyszínelés idejére félpályás korlátozást vezettek be a 171-es kilométernél – írja az Útinform.  A forgalmat a rendőrség irányítja, de torlódnak a járművek, ami kihat az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalának közlekedésére is, ahol az araszoló kocsisor hossza eléri a 3 kilométert. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A mentők két ember állapotát vizsgálják.

Lapátnyéllel vertek halálra egy idős férfit Pándon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.26. 09:35

Fotó: police.hu
Az áldozat élettársa súlyosan megsérült. A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására.
Emberölés és súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 24 éves pándi férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a férfi múlt pénteken este betört egy pándi házba, ahol egy szerszámnyéllel bántalmazta az ott lakó 88 éves férfit és 52 éves nőt, majd elhagyta a helyszínt. Az idős férfi szombaton, kórházba szállítását követően életét vesztette, a nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az esetről szombat délután érkezett bejelentés a rendőrségre, amelyet követően rövid időn belül a rendőrök Pándon elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A 24 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A további eljárást a gyanúsítottal szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja.       

Korábban többször is lopott a házból

Az ügyészség közleményében további részleteket is közölt a bűncselekményről. Mint írják, a gyanúsított korábban több alkalommal lopott a 88 éves férfitól, aki emiatt feljelentette őt. A fiatal pándi férfi ezért haragudott az idős emberre. A gyanúsított pénteken, valamivel éjfél előtt ment a sértett házához, ahol kibontotta a tetőt, így tudott bemászni az épületbe. Egy lapátnyéllel több alkalommal megütötte a fején az idős férfit, és a sértett élettársát is bántalmazta. Ezután mindkettőjüket sorsára hagyta. A férfit és a nőt másnap délután találták meg a hozzájuk látogató rokonaik. „A fiatal férfi aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítható. Ez a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a férfi szökésének veszélye fennáll. Attól is tartani lehet, hogy a gyanúsított szabadon hagyva, újabb bűncselekményt követne el. Mindezen körülmények kizárólag a gyanúsított letartóztatásának elrendelésével akadályozhatók meg” – hangsúlyozza az ügyészség. A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére.

Három autó ütközött, teljesen lezárták a 4-es főutat Pilisnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.26. 07:47
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy ember megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés már befejeződött, így feloldották a lezárást.
Összeütközött három autó kedd reggel a 4-es számú főúton, Pilisnél – írja a police.hu. Az elsődleges adatok szerint a balesetben egy ember megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés már befejeződött, így feloldották a teljes útlezárást.