Négy nőt megtámadott, kettőt megerőszakolt, majdnem fél évig tartott, mire elfogták

Publikálás dátuma
2019.04.09. 10:33

Fotó: Shutterstock
Nyolc év börtönbüntetésre ítélték a szexuális erőszak és súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettével vádolt zuglói férfit.
Első fokon nyolc év börtönbüntetésre, illetve öt év közügyektől való eltiltásra ítéltek egy budapesti, zuglói férfit, írja honlapján az ügyészség, bár az ítélet nem jogerős - az ügyészség súlyosbításért fellebbezett. A vádirat szerint az ügy vádlottja, egy 30 éves férfi 2016 decembere és 2017 áprilisa között a XIV. kerületben követte el a bűncselekményeket. Az éjszakai órákban a személygépkocsijával a kerületet járta, és – általában éjszakai tömegközlekedési eszközről leszálló – gyalogosan és egyedül közlekedő nőket kezdett követni.
A férfi egy idő után kiszállt a kocsijából, meztelenül, személyazonosságának leplezése céljából arcát sállal, vagy álarccal takarva, majd a sértettekre támadt. Négy nőt támadott meg ebben az időszakban, őket fizikailag és szexuálisan is bántalma, illetve megkísérelte bántalmazni. A cselekmény következtében
az egyik sértett súlyos egészségromlást szenvedett.

A XIV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit az utolsó támadás után, egy napon belül azonosították és elfogták. Őt az ügyészség négy rendbeli – két esetben kísérleti szakban maradt– szexuális erőszak bűntettével és súlyos egészségromlást okozó testi sértés bűntettével vádolta a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.
Szerző

Biciklist gázolt halálra a vonat Ácson

Publikálás dátuma
2019.04.09. 08:25

Fotó: police.hu
A vasúti átjárón történt a baleset.
Egy Budapest irányából Győr felé tartó személyvonat gázolt el egy kerékpárost Ácson vasárnap kora reggel, tájékoztat a rendőrség. A jelenlegi adatok szerint a biciklis a Cukorgyári telepen található vasúti átjárón akart áthajtani, amikor a vonat elütötte.
A balesetben életét vesztette a kerékpáros. A helyszínelést a rendőrök megkezdték.
Szerző
Témák
vonatgázolás
Frissítve: 2019.04.09. 11:36

Vonat és autó ütközött Tiszafürednél

Publikálás dátuma
2019.04.08. 18:23
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesettel érintett szakaszon szünetel a vonatközlekedés.
Összeütközött egy Füzesabony felől közlekedő személyvonat és egy autó Poroszló és Tiszafüred között, egy andráskereszttel ellátott vasúti átjáróban – közölte a Mávinform.  A balesetben senki nem sérült meg, a motorvonat üzemképtelen lett. A két állomás között szünetelt a vonatközlekedés, a Füzesabony–Debrecen vonal egy szakaszán, Tiszafüred és Füzesabony között az utasokat pótlóbuszok szállították. A helyszínelést 21 óra 25 perckor befejezték, így újraindulhatott a vonatközlekedés. Korábban felsővezeték-zárlat miatt álltak a vonatok Mende és Újszász között. A vonat feltorlódások miatt a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon közlekedő vonatok menetideje jelentősen, 60-120 perccel is meghosszabbodott. A Brassó felől érkező Fogaras nemzetközi vonat utasait átszállították egy Újszász-Hatvan felé közlekedő vonatra. Az érintett szakaszon azóta újraindult a forgalom, a menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan áll helyre.
Szerző
Frissítve: 2019.04.08. 21:58