Látta már? Megérkeztek az ötös lottó eheti nyerőszámai

Publikálás dátuma
2019.04.13. 19:44
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 15. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 6 (hat) 27 (huszonhét) 31 (harmincegy) 47 (negyvenhét) 84 (nyolcvannégy) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 47 darab, nyereményük egyenként 1.886.015 forint; 3 találatos szelvény 4432 darab, nyereményük egyenként 21.335 forint; 2 találatos szelvény 129.240 darab, nyereményük egyenként 1600 forint. Joker: 647201 Joker telitalálatos szelvény 2 darab, nyereményük egyenként: 35.439.585 forint.
Szerző
Frissítve: 2019.04.13. 20:22

Már nem süt ki a nap a héten, de az eső még sokfelé eshet

Publikálás dátuma
2019.04.13. 16:36

Fotó: Shutterstock
Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az anticiklon déli peremén érkező nedves léghullámok alakítják.
Szombaton és vasárnap is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de szombaton csak néhol, éjszaka és vasárnap északkeleten, délután másutt is szakadozottabb lesz a felhőzet. Több helyen várható eső, zápor, de éjszaka és vasárnap északkeleten nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szél szombaton északnyugaton élénk, vasárnap északkeleten, keleten többfelé erős lesz.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 11 és 17 fok között alakul, de nyugaton kissé hűvösebb lesz.

Időjárási helyzet Európában

Szárazföldünk déli, délkeleti részén sekély ciklonális mező alakítja az időjárást, területén általában sok a felhő, és több helyen esik az eső, záporeső, Olaszország déli tájain néhol zivatar is kialakul. A Brit-szigetektől nyugatra az Atlanti-óceán fölött markáns ciklon örvénylik, amelynek felhőrendszere és csapadékzónája már eléri a nyugati partvidéket, emiatt Írország és Portugália fölött erősen felhős az ég, és eső, zápor is előfordul.
Ugyanakkor a Skandináv-félsziget fölötti középponttal anticiklon található, amely meghatározza Észak- és Nyugat-Európa időjárását. Arrafelé a leszálló légmozgásoknak köszönhetően kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés.
A legmagasabb nappali hőmérséklet Észak- és Közép-Európában 5 és 12, másutt 13 és 20 fok között változik, de a Pireneusi-félsziget déli vidékén és az Ural előterében 21, 24 fokot is mérnek a legmelegebb délutáni órákban. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását továbbra is az anticiklon déli peremén érkező nedves léghullámok alakítják.
Témák
időjárás

Rogán átadott egy egymilliárdos élményparkot, majd beígért még 828 milliárdot vidéki turizmusra

Publikálás dátuma
2019.04.13. 15:02

Fotó: Varga György / MTI
A hatalmas közpénzt tíz év alatt akarják elkölteni Budapesten kívüli fejlesztésekre.
A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége, és ehhez minden hazai és európai uniós forrást megad. Rogán Antal szombaton Zalaszabarban a Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark több mint egymilliárd forintos fejlesztésének átadásakor azt mondta:
a következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire.

A turizmus hozzájárul a GDP-hez, a nemzetgazdaság erősödéséhez, de nemcsak arról szól, hogy idejönnek a külföldiek, hanem arról is, hogy "mi is felfedezzük a saját hazánkat", részletezte Rogán az elképzeéseket. A turizmust stratégiai ágazatnak deklarálta, illetve kifejtette, hogy az Orbán Ráhel által mentorált Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megalapításával is olyan csúcsszerv létrehozása volt a cél, amely a turizmus koordinálásában és fejlesztéseiben is részt vesz. 
Az avatáson - amelyen részt vett Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója is - Rogán Antal kitért arra, idén a balatoni parti szabadstrandok - főként a gyermekes családokat szolgáló - beruházásaira biztosítanak 2,5 milliárd forintot. Arra is kitért, hogy a szálláshelyek digitalizációjának nyáron induló programja - vagyis hogy a szálláshelyeknek le kell jelenteni, ki kivel és mikor vendégeskedett, illetve mennyi ideig - pedig a bejelentési rendszer kifehérítését szolgálja.
A beruházás költsége meghaladta az 1,271 milliárd forintot, ebből csaknem egymilliárd forintot a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásai fedeztek. Az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútja mellett új fogadóépület és látogatóközpont épült, illetve kiegészítették a meglévő csónakcsúszdát.
Frissítve: 2019.04.13. 15:43