Meggyilkoltak 14 utast egy pakisztáni buszon

Publikálás dátuma
2019.04.18. 09:20
Képünk illusztráció
Fotó: A. MAJEED / AFP
A túlélők kivégzésszerű mészárlásról számoltak be.
Ismeretlen fegyveresek támadtak Délnyugat-Pakisztánban egy buszra, az utasok közül tizennégyet meggyilkoltak. A jármű utasaira a Karacsit és Gavádart összekötő úton támadtak rá helyi idő szerint csütörtök hajnalban, akik egy milícia egyenruháját viselték. A két túlélő a hatóságoknak később elmondta:
a kivégzésszerű tömeggyilkosság előtt a tettesek megnézték minden utas személyi igazolványát.

Délnyugat-Pakisztánban több iszlamista és szeparatista mozgalom is aktív: az önrendelkezésért harcoló beludzs csoportok más nemzetiségűeket támadnak, az iszlamista fegyveresek pedig a síita vallási kisebbséget tekintik ellenségnek.
Szerző
Témák
Pakisztán
Fotó: RUI SILVA / AFP

Képek a madeirai buszbaleset helyszínéről

Huszonkilenc német turista halt meg, mikor buszuk egy domboldali lejtőn lezuhant Madeirán. A buszon ötvenheten utaztak, a balesetnek huszonhét sebesültje van, köztük a portugál sofőr és az ugyancsak portugál idegenvezető.

Szerző

Megosztás

Huszonkilenc német turista halt meg a madeirai buszbalesetben

Publikálás dátuma
2019.04.18. 07:16

Fotó: STRINGER / AFP
"Rettenes hír érkezett hozzánk Madeiráról" - írta Angela Merkel szóvivője Twitter-üzenetében.
A madeirai buszbaleset mindegyik halálos áldozata német állampolgár volt - jelentette be szerda este a portugál köztársasági elnök, a hatóságok pedig közölték, hogy a kórházban időközben életét vesztette egy német nő, így 29-re emelkedett a halottak száma. Marcelo Rebelo de Sousa portugál államfő jelezte, hogy haladéktalanul a tragédia helyszínére utazik. António Costa miniszterelnök Twitter-bejegyzésében még szerda este részvétét fejezte ki Angela Merkel német kancellárnak.  "Rettenes hír érkezett hozzánk Madeiráról" - írta a kancellár szóvivője Twitter-üzenetében. "Mélységes fájdalmat érzünk mindazok miatt, akik életüket vesztették a buszbalesetben" - tette hozzá Steffen Seibert. A német külügyminisztérium közvetlen kapcsolatba lépett a madeirai hatóságokkal. Seibert közölte, hogy külön közvetlen telefonvonalat létesített a hozzátartozókért aggódó családtagok számára.  A baleset helyi idő szerint fél hétkor történt. Hírügynökségi értesülések szerint a buszon ötvenheten utaztak. A sofőr Canico településen egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely letért az útról és egy domboldali lejtőn lezuhant. A balesetnek huszonhét sebesültje van, köztük a portugál sofőr és az ugyancsak portugál idegenvezető. Két embert az intenzív osztályon ápolnak, 23-at még megfigyelés alatt tartanak, ketten pedig hamarosan távozhatnak. A helyi hatóságok szerint az autóbusz "viszonylag új" volt, mindössze öt éve volt forgalomban, és egyetlen előző műszaki vizsgálat sem mutatott ki hibát a járműben.
Szerző
Témák
buszbaleset
Frissítve: 2019.04.18. 09:02