Kerületi konzultációban uszít a hajléktalanok és az őket segítők ellen Józsefváros vezetése

Publikálás dátuma
2019.05.11. 16:59

Fotó: Molnár Ádám
A legsötétebb lelkű házmester is megirigyelné azt a kérdéslistát, amit Sára Botond polgármester küldött ki a VIII. kerület lakóinak.
Két év után Józsefváros vezetése újra felméri a nyolcadik kerület lakóinak igényeit. A Sára Botond polgármester aláírásával ellátott konzultációs levél szerint Józsefváros azóta épült-szépült, és a főváros egyik meghatározó kerülete lett, és ahhoz hogy ez így is maradjon, szükség van a lakókkal folytatott egyeztetésre - írja a 444.hu. A kipostázott és a kerület honlapján is elérhető konzultációs ívből kiderül, Sára nem hagyja, hogy a kerületiek felelőtlen módon random ötleteket küldjenek vissza, ehelyett rávezető kérdéssorral méri fel – vagy inkább jelöli ki - az igényeket.
A felvezetés (elég nagy a szemetes? rendesen söprik a járdákat?) után a kérdőívben gyorsan ráfordul a polgármester a lényegre, és megnevezi az öt kiemelt területet, melyeken szerinte a legnagyobb a baj. „Egyetért-e Ön azzal, hogy az önkormányzat és a rendőrség kiemelt akciókat folytasson öt kiemelt területen (kábítószerrel kapcsolatos problémák, hajléktalanságból eredő közterületi problémák, illegális hulladéklerakás, közterületi alkoholfogyasztás, közterületi éjszakai hangoskodás)?" - teszi fel a kérdést Sára Botond a konzultációs íven.  
A lényegi problémát a polgármester gyorsan világossá teszi ezután, és megkérdezi, hogy egyetért-e a kitöltő azzal, hogy a „gyermekek védelme érdekében hajléktalanszálló ne működhessen, és ilyen jellegű ellátó intézmény ne folytathasson ellátást iskola, óvoda, bölcsőde és játszótér környékén". De ha már szóba jöttek a hajléktalanok, Sára levelében felveti: egyetért e a válaszadó azzal, hogy
terhelést jelentenek a környezetükre nézve tevékenységükkel a hajléktalan-ellátással foglalkozó, és ételosztó tevékenységet folytató szervezetek?

Mint írják, „ezzel akár közegészségügyi veszélyhelyzetet okozhatnak”, így elvárható, hogy nagyobb mértékben vegyenek részt a probléma kezelésében.  „Ha ezt nem teszik, nem működhetnek belvárosi környezetben”.  
„Ha ezt nem teszik, nem működhetnek belvárosi környezetben”.

Adja a választ egyből a polgár szájába Sára levele, hogy ne kelljen a gondolkodással fáradni. A konzultációs ívet egyébként május 24-ig küldhetik vissza a józsefvárosi lakók.
Szerző
Frissítve: 2019.05.11. 18:37

Egy nyomdai alkalmazott a gyanúsított a történelemtételek kiszivárgása ügyében

Publikálás dátuma
2019.05.11. 15:54
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A korlátozott terjesztésű minősített adattal való visszaéléssel gyanúsított férfi beismerte a tettet.
Gyanúsítottként hallgattak ki egy nyomdai alkalmazottat a történelemérettségi-tételek kiszivárgása miatt indított eljárásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai, a 40 éves férfi beismerő vallomást tett - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata szombat délután a rendőrség honlapján. A közleményben felidézték: az idei középszintű történelemérettségi feladatainak "idő előtt történt nyilvánosságra kerülése" miatt korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás. Jelezték: az eljárásban az NNI munkatársai két nap alatt azonosították a gyanúsítottat, egy 40 éves nyomdai alkalmazottat, aki beismerte a cselekmény elkövetését. A tájékoztatás szerint még folyik a bizonyítékok gyűjtése, így további információt nem közölnek az ügyben. Az Oktatási Hivatal (OH) a szerdai történelemérettségi ügyében még a vizsga napján büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az írásbeli vizsga megkezdése után ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. Az OH aznap este azt közölte, a történtek ellenére nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát.  
Szerző

Németh Szilárd büszke a csepeliekre, akik tudják, hogy a migráció sokkal fontosabb probléma a klímaváltozásnál

Publikálás dátuma
2019.05.11. 15:44

Fotó: Tóth Gergő
Mert a klímaváltozáson lehet változtatni, de a migráción, ha egyszer megtörténik, soha többet.
A csepeliek értik a problémát - írta Németh Szilárd Facebook-posztja leírásaként. A Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára (aki amúgy 2014-ben és 2018-ban is elbukott a választáson Csepelen Szabó Szabolccsal szemben) az Azonnali videóját osztotta meg, amiben pártja lakossági fórumának résztvevőit kérdezik arról, hogy mi a fontosabb: a klímaváltozás vagy a migráció. A fórum résztvevői szerint természetesen a migráció. Hogy miért? Néhány a válaszok közül:
  • A klímaváltozáson lehet változtatni, de a migráción, ha egyszer megtörténik, soha többet.
  • Egészségügyi szempontból nyilván a klímaváltozás a fontos, de ez még egy kicsit lazább, elodázhatóbb. Viszont a migráció mostani probléma, ezt most kell megoldani.
  • Most a migráció, hogy ne jöjjennek ide az ame... a muzulmánok vagy nem tudom kik, az arabok.
  • A migráció sokkal fontosabb, mert a klímaváltozás ellen lehet védekezni. Ha meleg van, akkor nem öltözik föl annyira.
  • Magyarok vagyunk és keresztények, nem adjuk az országunkat másoknak. A klímaváltozás is fontos, de gondolom, a környezetvédők már dolgoznak ellene.
Szerző