A rendőrség cáfolja, hogy több holttestet találtak a Duna alsó szakaszán

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:49
Mentőhajók a Dunán
Fotó: Kisbenedek Attila / AFP
Egy holttestet találtak a Dunában, azt is Hartánál.
A hétvégén több holttestet találtak a Duna Ercsi alatti szakaszán – értesült a Magyar Nemzet több, egymástól független forrásból. A kormányközeli lappal illetékes források közölték, hogy a holttestek azonosítása jelenleg is tart, így azt még nem lehet kijelenteni, hogy a múlt hét szerdán tragédiát szenvedett Hableány hajó eltűnt utasai vagy magyar személyzete közül találtak-e meg valakiket. Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője később a 24.hu-nak határozottan cáfolta, hogy holttestek kerültek volna elő Ercsinél. Azonban a 24.hu értesülését, miszerint egy holttestet Harta térségében, megerősítették.
Szerző
Témák
hajóbaleset Duna
Frissítve: 2019.06.03. 13:05

A Jobbik még gondolkodik, miközben az LMP már ejtette Puzsért

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:44

Fotó: Népszava
A párt budapesti választmánya június 6-án összeül, hogy állást foglaljon „a kialakult új helyzetben”.
„Az LMP Ügyvezető Elnöksége felmondja a Puzsér Róberttel kötött szerződést. Támogatásunk feltétele volt, hogy a jelölt részt vegyen az előválasztásban. Minden továbbiról az LMP a napokban dönt. Határozott célunk, hogy Tarlós Istvánnak egy ellenzéki kihívója legyen ősszel”

– ez áll abban a nyilatkozatban, melyet Kanász Nagy Máté, az LMP ügyvezetője juttatott el a Mércének. Eközben Bencsik János, a Jobbik budapesti elnöke a Népszavával közölte: a Jobbik elnöksége még februárban döntött úgy a párt Budapesti Választmánya javaslatára, hogy támogatja Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt indulását, egyben a jelöltet arra kéri, hogy mérettesse meg magát az ellenzéki előválasztáson. A Jobbik maga is aktívan részt vett az előválasztást előkészítő civil bizottság munkájában – hangsúlyozta, hozzátéve:
„június 6-án, a Jobbik Budapesti Választmánya újra összeül, hogy a kialakult új helyzetben állást foglaljon, és javaslatot tegyen az országos elnöksége számára, amely testület dönteni fog az ügyben.”

Hétfő reggel Puzsér a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ha egyes körülmények nem változnak, nem vesz részt a főpolgármester-jelölti előválasztáson, erről itt írtunk bővebben.
„Az ellenzéket daráló ellenzéknek kellemes előválasztást kívánok! Októberben találkozunk”

– fogalmazott.

Szerző
Frissítve: 2019.06.03. 12:41

Alkalmatlan lehet a rozsdás mentődaru a Hableány kiemelésére

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:04

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Egy szakember szerint már évek óta semmire nem használják a darut.
Bár napok óta a hajóbaleset helyszínén áll egy rozsdás mentődaru, egy szakember szerint alkalmatlan arra, hogy kiemelje a Hableányt – írja a 24.hu. A portál által megkérdezett, mentésben részt vevő szakember szerint
már évek óta semmire nem használják tragédia helyszínére vitt a darut, és igazából csak arra jó, hogy megnyugtassa az embereket.

Elmondása szerint egyedül a Clark Ádám úszódaru képes arra, hogy kiemelje a roncsot, ám olyan magas a vízállás, hogy képtelen megközelíteni a helyszínt, mert nem fér át a híd alatt. Mindeközben lezárta a rendőrség a Margit-híd déli oldalát a gyalogosforgalom elől. Jelenleg a híd alatt zajlanak az előkészületi munkálatok. 
Koreai katonák érkeztek a helyszínre, akiknek az a tervük, hogy a híd alá épített új pontonról lemerülnek és megpróbálják megközelíteni a roncsot.

Szerző
Témák
hajóbaleset
Frissítve: 2019.06.04. 08:31