Orbán Oroszországban lazult egy kicsit

Publikálás dátuma
2019.07.21. 10:29

Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Hivatalos úton nem lehetett, mert Havasi Bertalan nem mondott róla semmit.
Három hét szabadságra küldte a minisztereit július 30-tól Orbán Viktor, de ő addig is elment egy kis nyaralásra, mégpedig Oroszországba. Az Index legalábbis kapott egy fotót egy olvasójuktól, ami szerint a miniszterelnök a családjával ("három nő társaságában") Szentpétervár melletti kirándulóhelyre, Carszkoje Szeloba utazott. Külön érdekesség, hogy Vlagyimir Putyin is Szentpéterváron volt pénteken, a fehérorosz elnökkel tárgyalt. Ha most nem is, ősszel biztos találkoznak, akkor ugyanis Putyin Budapestre látogat. A portál megkérdezte Orbán sajtófőnökét, hogy milyen minőségében, magánúton vagy hivatalos úton van-e a miniszterelnök Oroszországban. Havasi Bertalan azt válaszolta, "erről nem tudok semmit közölni; csak a hivatalos miniszterelnöki programokról adunk tájékoztatást". 
Szerző
Témák
Orbán Viktor
Frissítve: 2019.07.21. 11:58

Pomázon is megegyezett az ellenzék, civil kihívói lesznek a Fidesznek

Publikálás dátuma
2019.07.21. 08:42
Illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Az ellenzéki pártok is a Közösen a Városunkért Egyesületet, és annak polgármesterjelöltjét, a volt önkéntes tűzoltó-parancsnok Leidinger Istvánt támogatják.
Több település mellett Pomázon is egy jelölt fogja megméretni magát a kormánypárti kihívóval szemben - értesült a Mérce.hu. A helyi ellenzéki pártok több egyeztetés során tavaly decemberre sorakoztak fel teljes számban a pomázi Közösen a Városunkért Egyesület, és annak polgármesterjelöltje, a volt helyi önkéntes tűzoltó-parancsnok, Leidinger István, illetve képviselőjelöltjei mögött. A tavalyi év végére
minden helyi szinten jelen lévő párt megerősítette, hogy nem indítanak saját jelöltet, se polgármesteri címért, se a képviselő-testületbe, így teljes mértékben helyi civil kihívói lehetnek a Fidesznek ősszel.

Az idén tavaszi EP-választások után egyébként Hardi Péter, az egyesület elnökének elmondása szerint újra egyeztettek a pártokkal, akik másodjára is megerősítették, hogy támogatni fogják az egyesület jelöltjeit.
A 17 ezres lakosságú Pest megyei település jelenlegi polgármestere, Vicsi László Csaba 13 éve áll az önkormányzat élén. Sokszor kritizálják a város működésének átláthatatlansága, az "arrogáns' városvezetés, és Pomáz elhanyagoltsága miatt.
Szerző

Lefékezték a rendőrök az illegális gyorsulási versenyt

Publikálás dátuma
2019.07.21. 07:39

Fotó: Police.hu
Még drog is előkerült.
Az éjszakai illegális gyorsulási versenyek megakadályozására a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXII. kerületi rendőrei a Bányalég utca környékén tartottak ellenőrzést még péntek éjjel - írja a police.hu. Az akció során az egyenruhások 53 embert igazoltattak, 21 járművet ellenőriztek, négy forgalmi engedélyt a helyszínen elvettek, mert a gépjárműveket szabálytalanul átalakították. Az egyik sofőrt továbbá engedély nélküli vezetés miatt is feljelentették. A rendőrök egy esetben 10 ezer forint értékben helyszíni bírságot szabtak ki, mert az autó vezetője átlépte a záróvonalat. Az ellenőrzés során 4 embert elfogtak és előállítottak a kerületi kapitányságra kábítószer birtoklása miatt. A közlekedésbiztonsági ellenőrzést a rendőrök a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival együtt hajtották végre.
Szerző
Témák
rendőrség