Többször is bedrogozták és kifosztották a turistákat egy belvárosi bárban

Publikálás dátuma
2019.07.22. 16:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az üzletvezető a vád szerint egy pultossal és két törzsvendéggel összejátszva zsebelte ki a kábult vendégeket.
Több rendbeli, csoportosan elkövetett rablás, és más bűncselekmények miatt kell felelnie egy V. kerületi bár egykori személyzetének és vendégeinek; a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség szerint a négy vádlott – a bár üzletvezetője, egyik pultosa és két visszajáró vendége. 2016 év végén, valamint 2017 januárjában négyszer is kizsebelték a kocsma alkalmi látogatóit.
A módszer minden esetben ugyanaz volt: lerészegítették az áldozatokat – közöttük svéd és brit turistákat – majd az elsőrendű vádlott (az üzletvezető) illetve a negyedrendű vádlott (a pultos) bódító port szórt a sértettek poharába. A kábult vendégektől aztán mobiltelefont, pénztárcát, bankkártyát vettek el; volt hogy haza is kísérték a bedrogozott turistákat, hátha hozzájutnak még valamilyen értékhez, a pultnál kifigyelt kártyás fizetéseknek köszönhetően pénzt is le tudtak venni a sértettek számláiról.  
A bűncselekményekről mind a négy vádlott tudott – derül ki az ügyet bemutató közleményből. A vádlók az első és másodrendű vádlottra – amennyiben beismerik a vád szerint bűnösségüket és lemondanak a tárgyalás jogáról – 6 év 6 hónap illetve, 7 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetést kértek, a két ügyészég további büntetésként pedig pénzbüntetést, míg a megszerzett értékek erejéig vagyonelkobzást  indítványozott.
Szerző

Átverős drogügylet miatt kellett meghalnia a csantavéri bérgyilkos magyar áldozatának

Publikálás dátuma
2019.07.22. 15:03
TEK-es kommandósok veszik át szlovák kollégáiktól a csantavéri bérgyilkost
Fotó: TEK/Youtube
A férfi 11 kiló kokaint akart venni D. Csabától, kábítószer helyett viszont fejlövést kapott. A több ember megölésével gyanúsított D. -t a napokban letartóztatták.
Egy hónapra letartóztatásba kerül a különösen a több ember előre kitervelt megölésével, és különösen nagy értékű csalással gyanúsított D. Csaba – jelentette be hétfőn a Fővárosi Törvényszék. A letartóztatás elrendeléséről már szombaton eredményként számolt be az ügyészség, az új közleményből viszont eddig nem ismert részletek derülnek ki a csantavéri bérgyilkosként is ismert vádlott hazai emberöléséről. 
Mint a törvényszék írja, a gyanúsított 2018 szeptemberében 11 kilogramm kokaint kínált eladásra egy magyar vállalkozónak, akivel egy bevásárlóközpont mögötti, a Szilas patakhoz vezető murvás úton találkozott – D. azonban kokain helyett édesítőszert tett az egyenként 1 kilós csomagokba, amelyeket autóval szállított a találkozóra. Amikor áldozata behajolt az autóba, hogy ellenőrizze a csomagok tartalmá, a gyanúsított a nála lévő fegyverrel fejbe lőtte, majd a sértett holttestét a közeli Szilas patakba húzta. A gyilkosságot követően D. a sértett személyes irataival, mobiltelefonjával és táskájával távozott a helyszínről.
D. Csaba emellett megalapozottan gyanúsíthat azzal is, hogy 2018.július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy ott tartózkodó horvát állampolgárt, aki belehalt fejsérülésébe. A holland hatóságok felajánlották a magyar hatóságoknak a büntetőeljárás lefolytatását, amelyet a Legfőbb Ügyészség Nyomozás Felügyeleti és Vádelőkészítési Főosztálya elfogadott. Az ülésen a gyanúsított a megalapozott gyanú szerint terhére rótt Magyarországon elkövetett emberölés bűntettét beismerte, a csalás bűntettét azonban tagadta – a Hollandiában elkövetett emberöléssel kapcsolatban pedig nem tett vallomást.
A gyanúsított ügyvédje a magyarországi gyilkosságáról azt mondta, hogy védence jogos védelmi helyzetben cselekedett és kérte, hogy a bíróság óvadékmegállapításával helyezze őt szabadlábra.

Ezt az indítványt az ügyben eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság érthető okokból megalapozatlannak találta, és elrendelte a férfi augusztus 20-ig tartó letartóztatását. A testület szerint a legfontosabb cél most a tényállás teljes körű felderítése, „amelyet csak a legszigorúbb kényszerintézkedéssel lehet elérni” - így lehet megakadályozni a tárgyi bizonyítékok eltüntetését, de azt is, hogy a gyanúsítottnak nincs állandóan elérhető tartózkodási helye. D. Csaba ugyan Szerbiában rendelkezik bejelentett lakóhellyel, de ott soha nem lakott, hanem különböző országokban szokott különböző időtartamokat eltölteni–továbbá igazolt jövedelemmel sem rendelkezik. 
Szerző

Álrendrőrrel akarta kiszabadíttatni fiát a börtönből egy nyíregyházi férfi

Publikálás dátuma
2019.07.22. 13:28
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
1 millió forintot fizetett volna egy magát magas rangú rendőrnek kiadó férfinek.
Befolyás vásárlásának bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt az apát, aki társai segítségével 1 millió forintot fizetett volna egy magát magas rangú rendőrnek kiadó férfinek azért, hogy a fiát az előzetes letartóztatásból kiszabadítsa – olvasható az ügyészség közleményében. Egy nyíregyházi férfinak a fiát 2015 tavaszán a bíróság kábítószer- kereskedelem miatt előzetes letartóztatásba helyezte 1 hónapra. Az apa megbeszélte a nászával, hogy hajlandók lennének 1 millió forintot is fizetni, ha valaki elintézné, hogy az előzetes letartóztatást megszüntessék. Fel is vették a kapcsolatot két férfival, akiknek ismerőse volt a jelenleg szökésben lévő harmadik társuk. Ez utóbbi férfi azt állította magáról, hogy magas rangú rendőr, jó kapcsolatokkal rendelkezik a Belügyminisztériumban, és el tudja azt intézni, hogy a letartóztatásban lévő fiút előbb Budapestre szállítsák, majd pár nap múlva megszüntessék a letartóztatását. 
Az ügyintézésért 1 millió forintot kért a férfi, amit a fiú apja és a násza hajlandó is lett volna kifizetni.

A pénz átadására végül nem került sor, mert az apa és a násza gyanút fogtak, kételkedni kezdtek a magát rendőrnek kiadó férfi szavainak hitelességében. A fiú előzetes letartóztatását nem is szüntette meg sem az ügyészség, sem a bíróság, az ítélet meghozataláig letartóztatásban maradt.  
Az ügyészség az apát és a nászát befolyás vásárlásának bűntettével, míg a nekik segítő két férfit befolyás üzérkedés bűntettével vádolja.

Az álrendőrrel szemben az eljárást elkülönítették, vele szemben elfogatóparancsot adtak ki, mert ismeretlen helyen tartózkodik.
Szerző
Témák
rendőr