Előfizetés

Zivatarokkal, jégesővel indul a hét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.28. 20:58
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben.
Hétfőn eleinte többfelé eshet, délután főként keleten, északkeleten fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Itt néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Északnyugaton feltámad az északias szél. 25-31 fok környékén alakulnak a maximum-hőmérsékletek.  Kedden a napos időszakok mellett délutánra szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Kevesebb csapadék nyugaton valószínű. Többfelé élénk, északnyugaton helyenként erős lesz az északnyugati szél. Délután 29-35 fok valószínű. Szerdán is a nyugati határ közelében lesz több a napsütés, máshol záporokra, zivatarokra számíthatunk. Az északnyugati szél többfelé élénk, erős lehet. A hőmérséklet a legtöbb helyen 30 fok körül alakulhat. Csütörtökön a gomolyfelhős, kissé szeles idő mellett továbbra is előfordulhat többfelé zápor, zivatar. 27-32 fok ígérkezik. Pénteken nagyobb területen csapadékos idő ígérkezik, több fokos lehűlést hozhatnak a zivatarok. 

Továbbra is országszerte első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Tolna megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki hétfőre. A zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ellenőrizte már a szelvényét? Kihúzták a hatoslottó nyerőszámait

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.28. 17:54
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 9 (kilenc) 12 (tizenkettő) 16 (tizenhat) 20 (húsz) 34 (harmincnégy) 43 (negyvenhárom) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 44 darab, nyereményük egyenként 325.690 forint; 4 találatos szelvény 2.095 darab, nyereményük egyenként 6.840 forint; 3 találatos szelvény 35.056 darab, nyereményük egyenként 1.590 forint.

Kitüntette André Goodfriendet a Nagy Imre Társaság

Garamvölgyi Flóra
Publikálás dátuma
2019.07.28. 14:27

A CEU mellett kiálló korábbi nagykövetségi ügyvivő Libik György Díjat kapott.
A humánumért és Magyarországért vállalt áldozatos szolgálatáért Libik György Díjjal tüntette ki André Goodfriendet, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének korábbi ideiglenes ügyvivőjét a Nagy Imre Társaság szombaton, Ságvári Endre mártírhalálának 75. évfordulóján. A Libik György díjban azok részesülnek, akik a szabadságért és a demokráciáéért kockázatot vállalnak, szembeszállnak az erőszak, a rasszizmus, a diktatúra képviselőivel. A szervezők egyebek mellett azt emelték ki Goodfriendről, hogy „emlékezetessé vált kiállása a CEU mellett", de felidézték a
Vida Ildikó egykori NAV-elnökkel folytatott, Szabadság téri "mulatságos szócsatáját" a Szabadság-téren. A kitiltási ügyben kialakult konfliktusuk nyomán Vida fel is jelentette Goodfriendet.

„Nagy megtiszteltetés volt megkapni a Libik György Díjat, éppen azon a napon amikor azokról emlékezünk meg, akik Magyarországon életüket adták, a diktatúra idején. Mindannyian társadalmunk formálásán dolgozunk, akár szakmai, akár magánéletünket nézzük.”– köszönte meg a díjat Goodfriend.