Autó és kamion ütközött Vas megyében, egy ember meghalt

Publikálás dátuma
2019.08.12. 13:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset a 8-as számú főúton, Jánosháza térségében történt.
Összeütközött egy autó és egy kamion hétfő hajnalban a 84-es számú főút és a 8-as számú főút körforgalmától nem messze, a 8-as számú főúton, Jánosháza térségében. A balesetben egy ember életét vesztette – írja a police.hu. A helyszínelés már befejeződött, így a forgalom ismét zavartalanul haladhat az érintett útszakaszon.
Szerző
Témák
baleset Vas megye

Rákospalotai gyilkosság – Beismerte tettét a gyanúsított

Publikálás dátuma
2019.08.12. 12:55
Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2019. augusztus 11-én a XV. kerület Zrínyi utca egyik családi házánál, ahol megöltek egy 51 éves férfit
Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A 21 éves ukrajnai férfit még vasárnap, a lónyai határátkelőhelynél fogták el a rendőrök.
Beismerte a bűncselekmény elkövetését az az ukrán állampolgár, akit azzal gyanúsítanak, hogy vasárnapra virradóra több késszúrással megölt egy férfit Rákospalotán – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. Csécsi Soma az MTI tudósítása szerint elmondta: a rendőrségre vasárnap reggel érkezett a mentőktől bejelentés, hogy egy 51 éves férfi holttestére bukkantak a XV. kerületi Zrínyi utca egyik családi házában. A férfi halálát több késszúrás okozta.      A rendőrök néhány óra múlva a lónyai határátkelőhelynél elfogták azt a 21 éves ukrajnai férfit, aki gyanúsítható volt az emberöléssel. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését – ismertette a szóvivő.   
Szerző

Vízi ejtőernyőzés elszakadt kötéllel - majdnem tragikus véget ért egy magyar család nyaralása

Publikálás dátuma
2019.08.12. 12:03
Képünk illusztráció
Fotó: SONNY TUMBELAKA / AFP
Szinte zuhanva ereszkedett 250 métert zuhant egy testvérpár Horvátországban.
Egy budapesti édesanya, Orsolya a párjával és két gyermekével, valamint a lánya barátjával nyaralt Horvátországban, a napfényes Omis üdülővárosában. Mint a Bors Online írja, két gyermeke, a 19 éves Liza és a 17 éves Marci ki szerette volna próbálni az úgynevezett para­sailingezést, a vízi ejtőernyőzést, ami annyit tesz, hogy egy hajóról egy ejtőernyő segítségével a levegőbe engedik a turistákat, akik aztán a magasból gyönyörködhetnek a tenger és a part szépségeiben.
"Izgultam, már akkor is, amikor felemelkedtek, de ez természetes. Utána viszont láttam, hogy a személyzet kapkodni kezd, korrigálni próbáltak, gázt adtak, mivel megrogyott a kötél" – idézte fel az édesanya.
Aztán egyszer csak elszakadt a kötél.

A két fiatal nagyjából 200–250 méteres magasságban volt ekkor, és mert az ernyő több helyen szándékoltan lyukas, hamar süllyedni kezdtek. "Nagyjából egy perc telt el, míg a vízbe csapódtunk, nagy szerencse, hogy nem egy sziklás részre" – mesélte Marci. Leérkezéskor Liza az egyik karját beütötte, ezen kívül nem esett bajuk, és hamar besegítették őket a hajóba.
Az egész 500 kunába, nagyjából 22 ezer forintba került, amit az életveszélyes baleset után visszakapott a család.
Szerző
Témák
nyaralás baleset