Két autó karambolozott a III. kerületben, mentőt is riasztottak a helyszínre

Publikálás dátuma
2019.09.16. 07:34
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset az Árpád fejedelem útja Árpád hídhoz közeli szakaszán történt.
Összeütközött két személyautó hétfő kora reggel Budapest III. kerületében, az Árpád fejedelem útja Árpád hídhoz közeli szakaszán – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesetet szenvedett járművek műszaki mentéséhez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek a helyszínre. Az esethez a mentőket is riasztották.
Szerző
Témák
Óbuda baleset

Őrizetben a putnoki útonállók

Publikálás dátuma
2019.09.15. 13:32
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök rövid idő alatt elfogták azt a két férfit és nőt, akik megtámadtak egy nőt Putnokon.
Csoportos rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse két 25, illetve 22 éves férfival és egy 24 éves nő szemben. A gyanúsítottak 2019. szeptember 14-én 8 órakor Putnokon, a Sajó utcában egy 59 éves nő táskáját követelték. Az asszony nem akarta odaadni az értékeit, ezért az útonállók bántalmazták. A földre lökött nő kezéről a támadók erőszakkal levették a gyűrűjét, majd elmenekültek a helyszínről. A bejelentést követően a nyomozók rövid idő alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrőrsre előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható putnoki férfiakat és a női társukat. A náluk tartott házkutatásnál megtalálták, és lefoglalták az elrabolt aranygyűrűt. A Putnoki Rendőrőrs az őrizetbe vett gyanúsítottakkal szemben előterjesztést tett letartóztatásuk ügyészi indítványozására.
Szerző
Témák
rablás Putnok

Biztonságos teret álmodtak Kőbányán

Publikálás dátuma
2019.09.15. 13:27

Fotó: Facebook/Legyen TERED
Olyan új közösségi teret alakítottak ki a X. kerületben, melynek létrehozásánál fontos volt, hogy a bűnmegelőzés építészeti szempontjai érvényesüljenek, vagyis a park használói minél nagyobb biztonságban tölthessék ott szabadidejüket.
Hazánkban is szeretnék meghonosítani a világszerte egyre jobban terjedő elveket, melyek építészeti eszközökkel tennék biztonságosabbá mind a közvetlen lakókörnyezetet, mind a közösségi tereket. Ennek jegyében készítette el a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány a LEGYEN TERED elnevezésű projekttervét, egy olyan park létrehozásáról, mely megfelel a majdani felhasználók igényeinek, kulturált környezetet teremt, és biztonságot nyújt a használói számára. Kőbányán az Ónodi – Kolozsvári utca kereszteződésében lévő terület bár eddig is parkként funkcionált, elhanyagoltsága folytán nem töltötte be a szerepét. 
A projekt megvalósításához a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nyújtott anyagi és szakmai támogatást, és mellettük még számos szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez. A tervezésben részt vettek a közeli Szent László Gimnázium diákjai, míg a Fővárosi Büntetés - végrehajtási Intézet a kivitelezést segítette. A munkák megkezdése előtt a környékbeliek lakossági fórumokon követhették az elképzelések alakulását, és elmondhatták mit várnak a terület átalakításától.
A park így néhány hónap alatt elkészült, WIFI szolgáltatással és napelemes világítási rendszerrel várja látogatóit. Nyitás szeptember 17-én 16 órakor családi programokkal és utcabállal
Szerző