Gázrobbanás volt a régi józsefvárosi piacon, ketten súlyosan megsérültek

Publikálás dátuma
2019.09.20. 18:22
A Kőbányai út 31. szám alatt található csarnoképület, amelyben a robbanás történt
Fotó: Google Maps
A tűz nem terjedt tovább a csarnoképületből.
Gázrobbanás történt Budapesten, a VIII. kerületi Kőbányai úti piacon péntek délután - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t. Kisdi Máté szóvivő elmondta: a piaci csarnoképület egyik helyiségében belobbant a gáz, ami kisebb robbanást okozott, majd folyamatos lánggal égett, egy vasajtó pedig kiszakadt a helyéről. "A fővárosi tűzoltók a szakemberek segítségével elzárták a gázt. Így a tűz megszűnt, nem terjedt tovább az épületben" - közölte. A Police.hu azt írja, a robbanás következtében két ember megsérült, őket a mentők súlyos égési sérülésekkel vitték kórházba, a rendőrség pedig vizsgálja a robbanás körülményeit.
Szerző
Frissítve: 2019.09.20. 22:13

Élve ásta el a kölyökmacskákat, itt az ítélet

Publikálás dátuma
2019.09.20. 16:06
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Állatkínzás bűntettének kísérlete miatt 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a budapesti asszonyt, aki három kismacskát ásott el élve az udvarán - tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék.
A vád szerint a gyanúsított 2019. szeptember elején társasházuk közös udvarának elhanyagolt, bokros részén – szomszédja figyelmeztetését követően – három kismacskát talált. Egy ásót magához véve a földön fekvő jószágok mellett egy ásónyomnyi gödröt ásott, amibe egyenként belerakta a megközelítőleg háromhetes állatokat, majd a gödröt a kiásott földdel betemette és a gödör helyét letapogatta. A társasház egyik lakója azt gyanította, hogy élve eltemette a kismacskákat, rendőrségi bejelentést tett. A helyszínre érkezett járőrök és a helyi állatmentő szolgálat vezetőjének szakszerű beavatkozása mentette meg a kismacskákat. Az állatok azonnali, szakszerű ellátásban részesültek, a földet és homokot eltávolították a szájukból, szemükből és fülükből, valamint gondoskodtak a folyadékpótlásukról is, így életben maradtak. Az ügyészség szerint a gyanúsított szándéka a kismacskák elásásával azok elpusztítása volt. Azzal, hogy az állatokat élve ásta el, különös szenvedést okozott számukra. Az egyik macska – a gyanúsított szándéka ellenére – saját erejéből kiásta magát a gödörből, míg a másik kettő legalább 12 órát töltött a földben elásva, külső segítség nélkül a pusztulásuk bizonyossággal bekövetkezett volna. A bíróság a gyanúsítottat bűnösnek találta állatkínzás bűntettének kísérletében, ezért 1 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság enyhítő körülményként értékelte az asszony 65 éves életkorát, büntetlen előéletét, beismerését, őszinte megbánását, egészségi állapotát, valamint azt, hogy a cselekménye kísérlet maradt. Súlyosító körülményként a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát vette figyelembe, valamint azt, hogy a gyanúsított különös szenvedést okozott az állatoknak. A bíróság szerint a kiszabott büntetés megfelelő visszatartó erővel bír mind a terhelt, mind a társadalom többi tagja számára a hasonló bűncselekmények elkövetésétől. Mivel a bíróság úgy ítélte meg, hogy jelen esetben az enyhítő körülmények vannak túlsúlyban, és a terhelt tanul a bíróság határozatából, a büntetés végrehajtásának felfüggesztése mellett döntött. A végzést az ügyészség, a gyanúsított és a védelem is tudomásul vette, így az jogerős.
Szerző

Kendert termesztett a kukorica között Attila

Publikálás dátuma
2019.09.20. 06:28

Fotó: police.hu
De lebukott.
Több mint 1100 tő vadkendert találtak a rendőrök Orosházán egy tanya mögötti területen, a mkukorica között - írja a police.hu. A gyanú szerint kábítószert tartalmazó növények mellett a nyomozók a termesztéshez szükséges eszközöket is lefoglaltak. Az Orosházi Rendőrkapitányság az ültetvényt telepítő 47 éves orosházi férfit, R. Attilát kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vette. A gyanúsítottnak élettársa és két férfi is segített a növények gondozásában, ellenük is büntetőeljárást indítottak.
Szerző
Témák
kender