Előfizetés

Villamossal ütközött egy autó Budapesten, egy ember megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.14. 19:36
Illusztráció
Fotó: Népszava
A baleset a főváros V. kerületében, a Belgrád rakparton történt.
Összeütközött egy autó és egy villamos hétfő délután Budapest V. kerületében, a Belgrád rakpart 6. szám előtt – írja a police.hu. Az elsődleges információk szerint a balesetben a kocsi egyik utasa megsérült. 

Vonat gázolt halálra egy embert Nyírbogdánynál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.14. 18:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az érintett szerelvény utasait egy másik vonattal vitték tovább.
Elgázolt egy embert Nyírbogdánynál az állomásra behaladó, Záhonyból Ceglédre tartó vonat – írja a Mávinform. Az MTI információi szerint az elgázolt ember a helyszínen meghalt.  Az érintett szerelvény utasait egy másik vonattal vitték tovább. A katasztrófavédelem közölte: a balesethez riasztott nyíregyházi hivatásos és nyírbogdányi önkéntes tűzoltók a mentesítő járatra átszállásban segítenek az utasoknak.

Vádat emeltek egy vasutas ellen, aki szerelvényt indított egy érkező vonattal szemben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.14. 17:42
Képünk illusztráció
Fotó: Kertész Gábor
Szerencsére ütközés nem történt.
A vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt emeltek vádat Zalaegerszegen egy vasutas ellen, aki tavaly decemberben figyelmetlenségből egy érkező vonattal szemben indított el egy szerelvényt, de ütközés nem történt - tájékoztatta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t. Pirger Csaba közölte: a 35 éves nő külső forgalmi szolgálattevőként teljesített szolgálatot 2018. december 9-én a zalaegerszegi vasútállomáson, feladata volt egyebek mellett a vonatok indításra történő felhatalmazása a rendelkező forgalmi szolgálattevő utasítása alapján. Aznap este a Zalaegerszegre érkező vonatok késtek, köztük egy InterCity szerelvény is, amelyet jelentős késéssel tudtak továbbindítani Zalaszentivánról Zalaegerszeg felé. A szerelvény számára a vágányutat a zalaegerszegi állomáson beállították, a bejárati jelzőt is ennek megfelelően kezelték. Az érkező vonat miatt a forgalmista azt az utasítást adta a kollégájának, hogy a Zalaegerszegről Zalaszentivánra közlekedő személyvonatot csak az InterCity beérkezése után indíthatja el. Az asszony azonban az utasítás ellenére a menetrend szerinti indulási időpontban figyelmetlenségből mégis elindította a személyvonatot. A Zalaszentiván felé, az érkező InterCityvel szemben elindult vonat számára nem volt beállítva vágányút, így az az indulása után három váltót is tönkretett. A forgalmista azonnal észlelte, hogy a tiltása ellenére elindult a személyvonat, ezért azonnal Megállj! jelzést adott az érkező InterCitynek. Két szolgálatban lévő munkatársa kiabálással és karjelzéssel szólította fel megállásra a személyvonat vezetőjét, aki a váltótöréseket is észlelve gyorsfékezéssel megállt. A két vonat Zalaegerszeg területén, egymástól mintegy 700 méterre állt meg, senki sem sérült meg. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség a vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt emelt vádat a külső forgalmi szolgálattevő ellen.