Előfizetés

Halálos ütközés Nagyvenyimben, vasúti munkagép tarolta le a Mercedest (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.21. 14:49
Autóroncs a nagyvenyimi baleset helyszínén
Fotó: police.hu
A személyautó középkorú sofőrje a helyszínen életét vesztette.
Tragikus kimenetelű baleset történt hétfőn reggel a Fejér megyei Nagyvenyimben: a helyi vasúti átjáróban egy Mercedes eddig tisztázatlan körülmények között vasúti munkagéppel ütközött.
A vasúti szerelvény a vezetőoldalon roncsolta össze a személyautót, 45 éves sofőr a helyszínen belehalt sérüléseibe. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit - írja a police.hu

Nemzetközi adócsaló hálózatot számoltak fel - Magyarországnak 1,5 milliárdos kárt okoztak

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.10.21. 14:33
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bűnözői csoport tagjai vállalatokat alapítottak Európában és az Egyesült Államokban, majd fiktív számlákat állítottak ki egymásnak.
Magyarországot megkárosító, sorozatos áfacsalást elkövető nemzetközi szervezett bűnözői csoportot számoltak fel egy Magyarország mellett négy ország bevonásával végzett akcióban - közölte az Eurojust hétfőn. Az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség tájékoztatása szerint
a magyar, a szlovák, a lengyel, a brit és az amerikai hatóságok 193 házkutatást követően hét embert állítottak elő, és további 37 embert hallgattak ki, akiknek szintén közük lehetett a csoport tevékenységéhez.

A bűnözői csoport tagjai az említett országokban vállalatokat alapítottak, majd valós tevékenység elvégzése nélkül, fiktív számlákat állítottak ki egymásnak. A 2015 januárja és 2019 szeptembere között elkövetett pénzmosással járó adócsalás mintegy 4,3 millió euró (nagyjából 1,5 milliárd forint) veszteséget okozott Magyarországnak.
A hatóságok megközelítőleg 2,3 millió euró (mintegy 730 millió forint) készpénzt, különböző nagy értékű árucikkeket, két luxusautót, bitcoint, és ingatlanokat foglaltak le.

Hat hete nem találják a Sopronban eltűnt tizenkét éves fiút

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.10.21. 14:14
Másfél hónapja veszett nyoma a 12 éves soproni fiúnak
Fotó: police.hu
Kristóf még szeptember 11-én távozott lakóhelyéről, a rendőrök is keresik.
Fényképes körözést adott ki a Soproni Rendőrkapitányság a 12 éves Horváth Kristóf eltűnése miatt. A rendőrök úgy tudják, hogy a fiú 2019. szeptember 11-én elhagyta soproni lakóhelyét, és azóta sem adott életjelet magáról - írja a police.hu.
A hatóság kéri, hogy aki tud a képen látható Horváth Kristóf hollétéről, jelentkezzen a Soproni Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú” zöldszámát, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.