Mától már dolgozhatnak otthonról a Miskolci Szakképzési Centrum tanárai

Publikálás dátuma
2020.03.18. 13:21

Fotó: Shutterstock
A járványveszély ellenére hétfőn és kedden még a centrum valamennyi dolgozóját berendelte a főigazgató.
A Miskolci Szakképzési Centrum alá tartozó iskolákba ma már nem hívták be tömegesen a tanárokat, azokban az intézményekben, ahol mégis többen megjelentek, hazaküldték őket – értesült lapunk több forrásból. A Népszava kedden számolt be arról a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) jelzései alapján, hogy a centrum intézményeiben a járványügyi vészhelyzet és a kormányzati rendelkezések ellenére továbbra is bent tartják a tanárokat. A PDSZ szerint ezzel indokolatlanul és nagymértékben veszélyeztették a tanárok egészségét. Az üggyel kapcsolatban lapunk kereste a centrum főigazgatóját, Molnár Pétert – aki egyébként a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) miskolci szervezetének elnöke, a város önkormányzatában KDNP-s képviselő –, illetve a szakképzésért felelős Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM), de tájékoztatást nem kaptunk. Az ITM szerda reggel azonban közleményt tett közzé, amelyben egyebek mellett azt írták: ismételten felhívták a centrumok vezetőinek figyelmét, hogy a megváltozott munkarendben támogassák dolgozóikat. A tantermen kívüli, digitális munkarendre 2020. március 18-ig kell részletes eljárásrendet kialakítaniuk a szakképzési centrumok vezetőinek.
Szerző

Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete: 93 kilométeres sor áll Rajkánál

Publikálás dátuma
2020.03.18. 13:10
Képünk illusztráció
Fotó: HERBERT P. OCZERET / AFP
Azt írják, a kamionosok feltorlódása már a Pozsony-környéki autópályák forgalmát is teljesen leblokkolta.
Bár a szlovák-magyar határon Rajkánál van kijelölve járványügyi tranzitútvonal beléptetőpontja, szerda délelőtt a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) arról értesült, hogy a gyakorlatban Rajkánál igen nehézkesen halad a beléptetés Magyarországra; (a szlovák oldalon) 93 kilométer hosszú sor torlódott fel, melynek vége már Csehországban, Brno alatt tart – közölte az egyesület a Facebook-oldalán. Hozzátették: a sor óránként néhány kilométert halad. A bejegyzés szerint a kamionosok feltorlódása már a Pozsony-környéki autópályák forgalmát is teljesen leblokkolta.
Szerző
Témák
torlódás Rajka

Robbanótesteket találtak Soroksáron

Publikálás dátuma
2020.03.18. 12:47

Fotó: Népszava
A két 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú rombológránát a Hungária köz 44. szám előtt került elő.
Háborús bombát találtak Budapesten a XXIII. kerületben, a Hungária köz 44. szám előtt – írja a police.hu. A rendőrök szerdán, 11 órától a hatástalanítás és az elszállítás idejére a Házikert utca – Kelep utca – Hungária köz által határolt területet kiürítették és lezárták. A tűzszerészi munkálatok miatt 45 embernek – 26 lakónak és 19 munkásnak – kellett elhagynia a területet, de a korlátozásokat már feloldották. A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje később az MTI-t arról tájékoztatta: két 203 milliméter átmérőjű, szovjet gyártmányú rombológránát került elő. Markovics Zita elmondta: a rombológránátokat a tűzszerészek elszállítják és későbbi megsemmisítik.
Szerző
Frissítve: 2020.03.18. 13:43