Tíz fertőzöttet találtak itthon, nincs újabb halálos áldozat

Publikálás dátuma
2020.06.30. 09:31

Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Már csak 169 beteget ápolnak kórházban, és összesen 878 aktív esetről tudnak.
Összesen 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4155 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavírus-adatokat közlő kormányzati oldal. Az elhunytak száma változatlanul 585 fő, 2692-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 878 fő. Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. A portál emlékeztet rá, megszűnt a veszélyhelyzet, de életben maradt a járványügyi készültség, és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van. A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.
Szerző

Már ötmilliárd forint a viharszámla, és csak június van

Publikálás dátuma
2020.06.30. 09:28

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A biztosítók lényegében másfél hónap alatt többet fizettek, mint tavaly négy év hónap alatt.
Az elmúlt évek legpusztítóbb viharperiódusa volt az idei júniusi, a biztosítók által már kifizetett összegek, illetve a kártartalékok elérhetik az ötmilliárd forintot - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz). A biztosítókhoz a hét végéig több mint harmincnégyezer lakossági bejelentés érkezett, amelyek alapján 3 milliárd forintot megközelítő kárráfordítással lehet számolni. Ebben az összegzésben még nincsenek benne a hétvégén főként Miskolc és Eger környékén pusztító felhőszakadás következményei. (Az addigi bejelentések túlnyomó része Budapestről, illetve Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Bács, Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár megyéből érkezett.)      A Mabisz összesítése szerint a vállalati, ipari, állami, önkormányzati vagyont érintő, több mint háromezer bejelentés nyomán kifizetendő összegek további több mint kétmilliárd forintot tesznek ki. A júniusi biztosítói számla így nagy valószínűséggel meg fogja haladni az ötmilliárd forintot. A tavaly május-augusztusi viharmérleg körülbelül 4,1 milliárd forintnyi kifizetéssel zárult közel százezer, egyéni és társasházak részéről érkezett bejelentés nyomán, ebből másfél milliárd jutott júniusra, amely tehát nagy súllyal szerepelt az elmúlt évek statisztikáiban - írja a Mabisz. Az idén már februárban elindult a viharszezon, az év második hónapjában a lakásbiztosításokra kifizetett összegek jóval meghaladták a kétmilliárd forintot, amit közel három milliárdra növeltek az ipari létesítményekben bekövetkezett károk - írta a Mabisz közleményében. 
Szerző
Frissítve: 2020.06.30. 09:50

A CNN szerint ezen a nyáron nemcsak a magyaroknak lehet a Balaton a riviéra

Publikálás dátuma
2020.06.30. 08:48

Fotó: H. Szabó Sándor / ORFK
A csatorna úgy látja, egész Európából áradnak majd a turisták a magyar tenger partjára.
Nosztalgikus felütéssel nyitja a Balatonról szóló cikkét a CNN, felidézve, hogy a kommunista érában az utazási lehetőségek Magyarországon és a Közép-Európában egyaránt korlátozottak voltak, így a Balaton vált a régió legkedveltebb nyaralási célpontjává. A tó lényegében ugyanazt jelentette a magyaroknak, mint a Nyugat polgárainak a Riviéra. És akkor a vonatkozó életérzés dalban mondva el:
A CNN szerint azonban a nosztalgia a jelen valóságává válhat, ugyanis miközben a világot a koronavírus bénítja, ez a nagy magyar tó ismét kedvelt vakáció-célponttá válhat. Egész Európából érkezhetnek nyaralók az édesvizű oázis 197 kilométer hosszú partjára, ahol vízalatti barlangok, vulkanikus hegyek sorjáznak, ősi erődítmények állnak, illetve még egy Fidel Castroról elneveett villa is akad. 
Majd rövid ismertető a déli és az északi part örömeiről, illetve egy párhuzamos balatoni történet a 93 éves nagyitól és unokájától. Az más kérdés, hogy a balatoni vállalkozók nem ennyire derűlátóak (várakozásaikról itt olvashat bővebben), de lehet, hogy a CNN-nek lesz igaza. 
Szerző
Témák
Balaton