Előfizetés

Megfertőződött a Fővárosi Törvényszék egyik büntetőbírója

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 17:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A bíró tárgyalásai felépüléséig elmaradnak.
Igazoltan koronavírus-fertőzött lett a Fővárosi Törvényszék egyik büntetőbírója – tudta meg a hvg.hu. A Fővárosi Törvényszék megerősítette a lap értesülését.
„Igen, van koronavírussal igazoltan megfertőződött bíró a Fővárosi Törvényszék (FT) állományában”

– írta a bíróság válaszában.

Hozzátették: az FT illetékesei az információ beérkezését követően – a vonatkozó jogszabályokat, belső szabályzatokat, valamint az országos tiszti főorvos ajánlásait szem előtt tartva – haladéktalanul megtették az ilyenkor szükséges intézkedéseket.
„A Fővárosi Törvényszék napi működését az eset mindösszesen annyiban érinti, hogy a bíró tárgyalásai – csakúgy, mint bármely más betegség esetén – felépüléséig elmaradnak”

– közölte az intézmény.

Csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem nevével

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 15:43

Fotó: Béres Márton / Népszava
Az adathalászok egy költségvetési pályázaton való részvételre hívják meg az intézmény nevében a címzetteket.
Adathalászok élnek vissza a Semmelweis Egyetem nevével – közölte az intézmény.  A csalók egy költségvetési pályázaton való részvételre hívják meg a Semmelweis Egyetem nevében a címzetteket. Mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben az alábbi levél jelenik meg a postaládájukban, akkor azt azonnal töröljék és ne kattintsanak rá a mellékletre:
A Semmelweis Egyetem a visszaélés miatt megteszi a szükséges lépéseket.

A győri Széchenyi István Egyetem 51 hallgatója került karanténba

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 15:17

Fotó: Béres Márton / Népszava
Közülük 24 diáknál mutatták ki a koronavírust.
A győri Széchenyi István Egyetem csaknem 13 ezer hallgatója közül a szeptember 15-i állapot szerint 51-en vannak karanténban, közülük 24 hallgató koronavírustesztje lett pozitív – közölte az intézmény az ugytudjuk.hu érdeklődésére. Az 51 karanténban lévő személy között találhatók azok a külföldi hallgatók is, akiknek hazánkba érkezésük után két hétig vagy két negatív teszt felmutatásáig karanténban kell lenniük. Közöttük nincs fertőzött. Az egyetem azt is közölte, hogy a járvány elleni védekezés miatt a maszkviselés kötelező az intézmény épületeiben. 
„Ez alól felmentést kap, aki oktatási tevékenység kapcsán hosszasan beszél (az oktató, aki legalább 1,5 méter távolságra van a hallgatóktól); aki saját irodájában tartózkodik, és a 1,5 méteres távolságot tudja tartani a többi ott tartózkodótól; illetve aki 1,5 méteres távolság betartása mellett ételt vagy italt fogyaszt”

– írta az intézmény.

Megjegyezték, hogy az oktatási és egyéb események szervezőinek törekedniük kell arra, hogy a termekben, zárt helyiségekben tartható legyen az 1,5 méteres minimális távolság, illetve az egyetem területén mindenkinek törekednie kell arra, hogy a lehetőségekhez képest a maximális távolságot tartsa a többiektől. 
„Az egyetem emellett nagy hangsúlyt fektet a fertőtlenítésre”

– tették hozzá.

A szeptember 15-től saját hatáskörben nem szervez személyes jelenlétet igénylő rendezvényt. A tanév kezdete óta egyre több intézményben találtak fertőzöttet országszerte. Zártak már be óvodát, és a fővárosban, illetve vidéki településeken is rendeltek el részlegesen digitális oktatást.