Előfizetés

Drogot árult egy ferencvárosi trafik tulajdonosa

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2020.09.15. 19:17

Fotó: police.hu
Csaknem egy kiló kábítószergyanús növényi törmeléket találtak nála.
A rendőrség közleményében az áll: a nyomozknak bűnügyi információ alapján a tudomására jutott, hogy egy korábban lottózóként működő ferencvárosi trafikban a tulajdonos kábítószerrel kereskedik. 2020. szeptember 11-én a a 49 éves férfit, valamint társát, egy 42 éves férfit is elfogták. A nyomozók megállapították, hogy a 49 éves S. Ágostontól lefoglalt kábítószergyanús anyagot társa, a 42 éves G. Ofer izraeli állampolgár szállította, hogy azt árulni tudják a trafikban. Az értékesítés telefonos egyeztetés követően történt, a drogot grammonként 2 ezer forintért árulták. Amikor a rendőrök elfogták G. Ofert, a nadrágja zsebében 620 ezer forintot találtak, valamint a lakásán tartott kutatás során a nyomozók további 10 gramm kábítószer gyanús anyagot, valamint 50 ezer forintot találtak. A nyomozók a korábban lottózóként működő trafikban is kutatást tartottak, ahol csaknem egy kiló kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint 141 ezer forintot foglaltak le. A rendőrök a kábítószergyanús anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ laboratóriumába vitték, amelyről az előzetes vegyészszakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül. A BRFK nyomozói S. Ágostont és G. Ofert is őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság mindkét férfi vonatkozásában elrendelt.

Kigyulladt egy kamion az M1-es autópályán, épp egy magasfeszültségű vezeték alatt állt meg

MTI-Népszava
Publikálás dátuma
2020.09.15. 18:46

Fotó: Shutterstock
Az oltás idejére a sztrádát Budapest felé lezárták.
Kigyulladt egy kamion az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Győr térségében a leállósávban – írja a police.hu. Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a 112. kilométerszelvényben, a leállósávban – eddig tisztázatlan okok miatt – kigyulladt egy kamion 2020. szeptember 15-én 16 óra után. A katasztrófavédelem az okf.hu oldalon közölte, hogy a kamion a győrszentiváni felhajtó után gyulladt ki, a jármű oltását már megkezdték. Mivel az égő kamion egy magasfeszültségű vezeték alatt áll, ezért az egységek az áramszolgáltató szakembereit is várják.   Az érintett helyszínt a rendőrség a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárta, és az autópálya forgalmát a 112. kilométerszelvény előtt letereli, majd a balesetet szenvedett járművet kikerülve ugyanazon kilométerszelvénynél visszatereli a pályára.

Öt év fegyházat kapott az osztrák férfi, aki egy rendőrnek próbált drogot eladni az Ozora fesztiválon

MTI
Publikálás dátuma
2020.09.15. 16:59

Fotó: Shutterstock
A szabadságvesztés kiszabása mellett a vádlottat öt évre kiutasították Magyarország területéről.
Öt év fegyházbüntetésre ítéltek első fokon, nem jogerősen egy külföldi férfit, aki kábítószert kínált megvételre egy civil ruhában szolgálatot teljesítő rendőrnek az O.Z.O.R.A. Fesztivál területén 2017 augusztusában, megjelölve a kábítószerek fajtáit - közölte a Székesfehérvári Törvényszék kedden a honlapján. Tájékoztatásuk szerint a pénteki tárgyaláson a vádlott távollétében született ítélet, amely kábítószer-kereskedelem bűntettében találta bűnösnek a férfit. A szabadságvesztés kiszabása mellett a vádlottat öt évre kiutasították Magyarország területéről. A törvényszék emlékeztetett arra, hogy a rendőri intézkedés során a férfi ruházatából, táskájából, illetve személygépjárművéből anfetamin, MDMA, LSD, ketamin, kannabisz, valamint a kábítószer értékesítéséhez használt digitális mérleg és a kábítószer értékesítéséből származó pénz került elő, amelyeket a helyszínen lefoglaltak. A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a vádlott osztrák állampolgárságú, a rendőri intézkedés során lefoglalt kábítószert és az annak értékesítéséből származó mintegy 60 ezer forintot, 1300 eurót és 60 svájci frankot elkobozták.