Előfizetés

Egy tuja alá bújt el a rendőrök elől a kecskeméti óraboltot kirabló férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.23. 12:28

Fotó: police.hu
A járőrök már a személyleírás alapján gyanították, hogy ki lehet a feltételezett tettes.
A police.hu azt írja, vasárnap, valamivel 22 óra után kaptak bejelentést arról, hogy éppen betört valaki Kecskemét belvárosának egyik óraboltjába. A bejelentő személyleírást adott az elkövetőről, és azt is elmondta telefonon, hogy az ismeretlen már elszaladt a helyszínről. A járőrök már a személyleírás alapján gyanították, hogy ki lehet a feltételezett tettes, így több autóval célirányosan végeztek kutatást. Észlelve a rendőröket, végül a Kurucz téren egy tuja alatt rejtőzött el a férfi, a járőrök elfogták. A helyszínen végzett kutatás során az eldugott órákat is megtalálták. A 30 éves férfi egy kecskeméti benzinkút, ékszerbolt és élelmiszerbolt betörésével is gyanúsítható. Kihallgatását követően őrizetbe vették őt a nyomozók, és előterjesztés tettek letartóztatásának indítványozására.

Vádat emeltek a hajdúdorogi nő ellen, aki hagyta éhen halni a kutyáit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.23. 10:49

Fotó: police.hu
Madzagokkal és láncokkal fákhoz kötötte ki az állatokat, a három közül csak egy kutyát tudtak megmenteni az állatvédők.
A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség  állatkínzás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki elköltözött, majd sorsukra hagyta a kutyáit.  Az ügyészség közleményében az áll: az asszony tavaly október elején költözött el hajdúdorogi otthonából a szintén Hajdúdorogon élő rokonaihoz, a házának udvarán tartott három kistermetű kutyát azonban hátrahagyta, az állatokat nem gondozta tovább és mást sem bízott meg a kutyák ellátásával. A nő a kutyákat a nyakörvüknél fogva láncra kötötte, így az állatok sem élelemhez, sem folyadékhoz nem tudtak hozzájutni. Két kutya elpusztult, míg a harmadik, alultáplált 7-8 hónapos kutyát az egyik állatvédő alapítvány segítői november 9-én megtalálták, kiszabadították, majd állatorvoshoz vitték. Megfelelő ellátás hiányában ez az állat is elpusztult volna. A közleményben kiemelik, hogy a nő szándékos magatartásával az állatoknak indokolatlan fájdalmat és szenvedést okozott, valamint megszegte az állattartókra vonatkozó jogszabályi kötelezettségeket. Az asszony a nyomozás során beismerte tettét. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a nővel szemben közérdekű munkát szabjon ki. A rendőrség korábban közölte: a nő az ingatlan udvarán madzagokkal és láncokkal fákhoz kötötte ki az állatokat. A magyarázata az volt tettére, hogy a költözést követően elfelejtkezett a kutyákról.

Karddal, lapátnyéllel és téglákkal támadta meg a szomszédokat négy férfi Ózdon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2021.02.23. 10:37

A bentiek védekezésül vasvillát, lapátot fogtak, míg a családfő egy fém vízmértékkel hárította el a kardcsapásokat.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés kísérlete, életveszélyt okozó testi sértés és garázdaság miatt emelt vádat négy férfi ellen. Az ügyészség közleményében az áll: a vádirat szerint a négy férfi 2019 szilveszterén, Ózdon, egy családi házban, vendégségben volt óév búcsúztatón. Éjszaka közülük ketten, ittasan átmentek a szomszédos házba, ahol agresszív fellépésük miatt szóváltásba kerültek a családtagokkal. Egyikük megfejelte a családfőt, majd dulakodni kezdtek, de a háziak felülkerekedtek és kituszkolták őket a lakásból. Azonban a verekedést kezdeményező férfi azzal a kijelentéssel távozott, hogy elmegy egy kardért és leszurkál, megöl mindenkit. Öt-tíz perc múlva mind a négy férfi megjelent ugyanennél a háznál. A korábban fenyegetőző vádlott egy 70 centiméteres kardot tartott magánál, egyik társánál lapátnyél volt, a másik két férfi pedig téglákat és köveket vett magához. Mindannyian rátámadtak az ingatlanban tartózkodó családra. A kardot használó férfi üvöltözve csapkodott, bejutott a lakásba, közben betörte az ajtó üvegezett részét. A bentiek védekezésül vasvillát, lapátot fogtak, míg a családfő a karddal támadóval szemben egy fém vízmértékkel védekezett elhárítva a csapásokat, de közben a kezén többször megsérült. A támadókat végül sikerült kiszorítani a házból, de a kardot használó férfi az udvaron újból rátámadt a családfőre, míg társai köveket, téglákat és kéziszerszámokat dobáltak a család irányába. A családját védő férfi éppen elhajolt egy féltégla elől, amikor a vádlott karddal lesújtott a fejére, „megöllek!” felkiáltással. A családfő az arcán mély, vágott sebbel járó sérülést szenvedett, a halálos kimenetel elmaradása csak a szerencsének köszönhető. Időközben a másik vádlott egy családtagot lapátnyéllel próbált megütni, aki viszont vasvillával védekezett, de az ütések közül egy elérte a halánték tájékát. Ezután még a vádlott egy féltéglát is a férfi felé dobott, amely a feje hátsó részénél eltalálta, ettől megszédült, az épület falának esett, és nyolc napon túl gyógyuló, közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett. A két másik férfi ugyan nem ment be a család udvarára, de folyamatosan kövekkel, téglákkal és szerszámokkal dobálták a sértetteket, valamint a családi házat, ablakait betörték, és egy autót is megrongáltak. Az ügyészség a vádlottak közül a karddal támadó büntetett előéletű, valamint a lapátnyéllel támadó szintén büntetett előéletű letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a támadásban részt vevő két másik, büntetlen előéletű férfival szemben közérdekű munka büntetést indítványozott.