Gyurcsány Ferenc;Orbán Viktor;válságkezelés;

2022-07-09 09:41:00

Gyurcsány Ferenc: iszonyatos lesz az ébredés

A volt miniszterelnök szerint nem kétséges, hogy Orbán veszíteni fog. 

„2002-ben a kormányra készülő ellenzék Medgyessy Péter vezetésével sokat ígért. Túl sokat. Megnyerte (megnyertük) a választást, de Medgyessy elvesztette a kormányzást. Mert a pénzdagály utáni pénzapály felőrölte a kormány népszerűségét és a kormányzás félidejében a kormányzó szocialisták a reméltnél sokkal rosszabbul szerepeltek az európa parlamenti választásokon. Ez vezetett a kormány bukásához” - írta Facebook-oldalán szombat reggel Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke ezt követően azzal folytatta, hogy bár amikor ő volt a kormányfő adókat csökkentettek és nyugdíjat emeltek, de amit a választási győzelemmel nyertek, annál többet veszítettek a pénzügyek, a költségvetés rendbetételének vámján. Fizettünk, közösen - jegyezte meg. A 2008-as világgazdasági válság más történet. A bajok okozói nem mi voltunk. „De mert sérülékenyek voltunk, nekünk jobban fájt, mint a legtöbbeknek. De cselekedtünk, keményen, tisztességesen. Még akkor is, ha akkor az a lemondásomhoz vezetett.”

Az ellenzéki politikus úgy látja, Orbán Viktor semmit sem tanult elődjei tévedéséből, „mi több, fennen hirdette, hogy majd ő meghajlítja a valóságot.” Egy darabig ment a szekér most elakadt, mert a valóság nem hajlik.