halálos áldozatok;pótlóbusz;késések;vonatbaleset;vasúti átjáró;

2022-09-05 11:39:00

Hét ember meghalt Kunfehértónál, amikor a vasúti átjáróban egy vonat belerohant az autójukba

A mozdonyvezetőt könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Egy földutat keresztező vasúti átjáróban ütközött hétfő reggel 6 óra 45 perckor Kunfehértó térségében egy személyautó és egy motorvonat; az autó sofőrje és hat utasa a baleset következtében a helyszínen életüket vesztették – írta a police.hu. A rendőrség az elsődleges adatok szerint először öt halálos áldozatról számolt be, amit később pontosított. 

A jelenleg is folyamatban lévő szemle során kiderült, hogy a balesetben érintett Opel Corsában heten utaztak, és az ütközést senki nem élte túl. A baleset körülményeit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vizsgálják.

A vonat utasai nem sérültek meg, azonban a mozdonyvezetőt könnyű sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség az érintett útszakaszon a helyszínelés idejére félpályás forgalomkorlátozást rendelt el. A Mávinform tájékoztatása szerint a balesetben résztvevő szerelvény a Kecskemétről Bajára 5 óra 10 perckor elindult InterRégió vonat volt.

A baleset egy sorompó nélküli, andráskereszttel megjelölt vasúti átjáróban történt. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt Kiskunhalas és Kunfehértó között nem közlekednek a vonatok, pótlóbusz szállítja az utasokat, akiknek Kecskemét és Baja között hosszabb menetidőre kell számítani.