Ukrajna;Dmitrij Medvegyev;Volodimir Zelenszkij;

2022-11-19 18:59:00

Medvegyev: Zelenszkij neurotikus, nyafog, bömböl, szítja a hangulatot

A volt orosz elnök most kivételesen éppen nem fenyegetett meg senkit sem atombombával, ám megmaradt a militáns hangnem. 

Fontos tünet, hogy a Lengyelországot ért bombatalálattal kapcsolatban még a legelszántabb ruszofóbok sem fogadták el, hogy azt Oroszország követte volna el - jelentette ki az orosz nemzetbiztonsági bizottság elnökhelyettese szombati Telegram-bejegyzésében.

Dmitrij Medvegyev azt hangoztatta, „mindenkinek elege van a kijevi rendszerből. Különösen a neurotikus Zelenszkijből, aki szítja a hangulatot, aki nyafog, bömböl, könyörög és egyre több alamizsnát zsarol ki mind fegyverben, mind pénzben. Úgy viselkedik, mint egy hisztérikus, fejlődési problémákkal küzdő gyermek.”

Meglátása szerint az USA-EU-NATO hármasa nem szeretne konfrontálódni Oroszországgal, mert az a III. világháború veszélyével járna.

Ezért egyre több kísérlet történik arra, hogy Kijevet észhez térítsék és rábeszéljék a tárgyalásokra. Azonban úgy látja, az ukrán elnöknek nincs szüksége a párbeszédre, mégpedig „kicsinyes” okokból. „Ha nem ismeri el Ukrajna összeomlásának valóságát, akkor nincs értelme leülni az asztalhoz. De ha ezt beismeri, akkor saját nacionalistái fogják megölni, akik a hadsereg felső vezetésével szövetkeznek. Tőlük azonban halálra van rémülve” - zárta szokás szerint sajátos eszmefuttatását Medvegyev.