film;Angelina Jolie;Brad Pitt;rendezés;

2015-08-08 07:48:00

Angelina Jolie férjét rendezte

Megjelenését követően néhány óra alatt elérte a félmilliós megtekintést az internetes videómegosztókon A tengernél (By The Sea) című film első előzetese. A drámát az Oscar-díjas Angelina Jolie írta és rendezte, a főszerepet pedig férjével, Brad Pittel közösen játssza.

Tíz évvel a Mr. és Mrs. Smith című nagysikerű közös akciófilmjük bemutatója után érkezik a mozikba A tengernél című párkapcsolati dráma, amelyben Angelina Jolie és Brad Pitt amerikai sztárszínészek együtt játszanak. A történet, amelyet a negyvenedik születésnapját júniusban ünneplő Jolie írt és rendezett, az 1970-es években játszódik és egy házaspár válságba jutott kapcsolatáról mesél. A filmet Michael Haneke A fehér szalag című filmjéért Oscar-díjra jelölt Christian Berger osztrák operatőr fényképezte, aki legutóbb Szász János A nagy füzet című világháborús drámáján dolgozott. Az alkotó elsősorban természetes fényeket használt a forgatás során. Jolie, aki szőke hajjal tűnik fel a filmben, több ízben hangot adott azon véleményének, miszerint a szokásos hollywoodi filmek költségvetésénél jóval alacsonyabb büdzsével lehet igényesen dolgozni.

A most elkészült A tengernél Angelina Jolie harmadik rendezése. Direktori debütálása, a részben Magyarországon forgatott A vér és méz földjén (In the Land of Blood and Honey) megbukott a jegypénztáraknál, legutóbbi munkája, a Louis Zamperini olimpikon világháborús kalandjait elmesélő Rendíthetetlen (Unbroken) viszont jelentős anyagi sikert ért el. A tengernél című film, amelyet tavaly augusztustól novemberig forgattak Málta szigetén, az amerikai filmes szakemberek szerint már most díjesélyes lehet a következő Oscar-szezonban. A Jolie-Pitt páros alkotását november 12-től vetítik a magyar mozik.