Előző
Következő
új cikk

Gazdaság

Vasutasok bérkövetelése - Jövő hétre ígér választ a munkáltató

MTI-információ|2016. febr 17. 18:10
[A+ A-]

A MÁV tulajdonosával tárgyaltak a vasutas szakszervezetek a kollektív munkaügyi vita szerdai fordulóján, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Fónagy János hétfőre ígért választ a munkavállalók bérfejlesztési elvárásaival kapcsolatban - közölte a bértárgyalásokon részt vevő 7 vasutas szakszervezet közös közleményben.

A kollektív munkaügyi vita jövő héten hétfőn folytatódik, ugyanis akkorra ígért választ a tulajdonos és a munkáltató képviselője - olvasható a közleményben, amely szerint a szerdai tárgyalásokon tájékoztatták Fónagy János parlamenti államtitkárt a vasutas szakszervezetek vezetői a bérfejlesztéssel kapcsolatos elvárásaikról. A vasutas szakszervezetek szerint tarthatatlan, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne növekedjen, mi több csökkenjen. 

A szakszervezetek már korábban is jelezték: a további tárgyalások eredménytelensége esetén minden jogszerű eszközt alkalmazni fognak az általuk követelt bérnövekedés elérése érdekében. Továbbá célul tűzték ki a munkakörülmények, a foglalkoztatási biztonság javítását, és a változó életkörülmények negatív hatásait mérséklő középtávú megállapodás aláírását is.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!