Előző
Következő
új cikk

Kultúra

Összművészet a Tisza-tónál

Népszava-információ|2016. júl 15. 05:48
[A+ A-]

Ma délelőtt, 11 órakor a tiszafüredi városháza előtti téren nyílik meg a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, amely gazdag nyári kulturális programajánlattal kecsegteti a látogatókat. A július 17-ig tartó rendezvény három nap alatt háromszázhúsz művésszel, huszonhat helyszínen várja az érdeklődőket.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a közelmúltban tudatta, az újkeletű, ám annál színesebb programmal és egyedi lehetőségekkel működő művészeti seregszemle szinte egyedülálló kulturális vállalás, amelyhez fogható Európában, szinte nincs is.

A fesztivál ideje alatt a tiszafüredi városházán a Jelmez-Art Kft. látványos jelmezkiállítása látható. A tárlat szervezői egyúttal szeretnének esélyt biztosítani azok számára, akik ebben az iparágban szeretnének elhelyezkedni, így munkahelyteremtő szándékkal toborzást szerveznek szabászok, varrónők, textilipari kézművesek részére.

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál egyúttal nagy hangsúlyt fektet arra, hogy szélesebb körben tegye népszerűvé az opera műfaját, s felkeltse a fiatalabb korosztály érdeklődését is. A Tisza-parti kultúrabarátok többek között Rost Andrea operaénekes, Radó Denise színművész-rendező, Snétberger Ferenc gitárművész, illetve a a Szolnoki Szigligeti Színház színművészeinek produkciójával is megismerkedhetnek. Egyúttal Szikora János rendezésében sajátos, mini operaelőadás is megtekinthető lesz.

A művészeti rendezvény szervezők szeretnék, ha hamarosan felépülhetne a Természet Operaháza épülete a Tisza-tónál. Az operaház nemzetközi, nyári operafesztiválnak adna helyet, terveik szerint egy éjszaka akár 4000 néző is megtekinthetné a csodálatos Tisza-tó partján a világhírű operaénekesek közreműködésével megvalósuló előadásokat. A programok egyik célja a Tisza-tó természeti adottságainak, madár- és állatvilágának megismertetése a közönséggel.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!