Előző
Következő
új cikk

Külföld

Tűz ütött ki egy menekültekkel teli raktárban, egyikük meghalt

MTI|2017. jan 12. 10:18
[A+ A-]

Egy szomáliai férfi életét vesztette a Firenze közeli Sesto Fiorentino egyik volt raktárépületében, ahol tűz ütött ki szerdán késő este.  A használaton kívüli, volt bútorgyári raktárt évek óta menekültek használták éjszakai menedékül.

A tűzoltók gyors beavatkozása ellenére egy 35 éves szomáliai férfira eszméletlenül találtak rá, füstmérgezéssel kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni. Valószínű, hogy a melegedéshez rakott tűztől kapott lángra az épület. A tüzet hajnalra tudták elfojtani a tűzoltók. A raktárban mintegy nyolcvan afrikai menekült tartózkodott, amikor kiütött a tűz, kirohantak az épületből. A hideg éjszakában először takarókat kaptak, majd az olasz katasztrófavédelem sátrakat állított fel számukra, ahol az éjszakát eltöltötték, tábori konyhában meleg ételt készítettek számukra.

Az olasz hatóságok szálláshelyet is keresnek számukra. Sesto Fiorentino iparnegyedének ezt az üresen álló gyárépületét 2014 óta éjszakai szállásként használják a menekültek és az olasz hajléktalanok is. Tavaly januárban a hatóságok megpróbálták kiüríteni az akkor 150 embert befogadó hangárt, de hajléktalanok hamarosan ismét elfoglalták.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!