Előző
Következő
új cikk

Belföld

"Tüntetgetsz?" - Megvertek egy férfit a szombati demonstráció után

nepszava.hu|2017. ápr 20. 19:10
[A+ A-]

A "Nem maradunk csendben!" című demonstráció múlt hét szombaton FOTÓ: MOLNÁR ÁDÁM, NÉPSZAVA

A Facebookon számolt be egy tüntető arról, hogy hazafelé tartott épp a szombati "Nem maradunk csendben" tüntetésről, amikor többen körbevették, benyomták egy kapualjba és megverték - szúrta ki a hvg.hu.

Arkadiusz Karski a Facebookon közzétett beszámolója szerint a szombati tüntetésről hazafele tartott éppen egy transzparenssel, amikor valaki belekötött és azt kérdezte: 'Tüntettél?'. A férfi mosolyogva igennel felelt, mire támadója megjegyzéseket tett, szitokszavakat mondott, majd jelzett a mellettük lévő társainak, és többen benyomták áldozatukat a legközelebbi kapualjba.

A rátámadó férfiak azt mondták Karskinak: "A CEU mellett tüntettél? Ti a magyarok ellen tüntettek!" A megvert férfi szerint ez arra utal, hogy azt feltételezték róla, hogy egy olyan közösség tagja, aki a CEU mellett tüntet, ezért "közösség tagja ellen elkövetett bűncselekmény" miatt tett feljelentést a rendőrségen, amit ráadásul szerinte csoportosan és módszeresen követtek el.

A férfinak leverték a szemüvegét, amelynek értéke harminc ezer forint, de szerinte azért verték le, hogy ne lássa, kik voltak az elkövetők. A beszámoló szerint az egyik őt megverő férfi jellegzetes módon az öklét a levegőben tartotta, amikor mondogatta: "Tüntetgetsz? Miért tüntetsz?" Így jelezte, hogy az ütéseket büntetésül kapom.

Karskit az orvosi vizsgálat és a sürgősségi ellátás után a rendőrkapitányságra vitték annak ellenére, hogy az orvos a rendőröknek elmondta, hogy pihennie kellene, a férfi pedig csak másnap szeretett volna vallomást tenni, miután az orvosi tanácsokat követve kipihente magát. Végül vallomást tett a rendőrségen, de mint a Facebookon írta, "az akkor készült rendőrségi jegyzőkönyvben a rendőrségnek köszönhetően tulajdonképpen egy mondat sem szerepel, amely tőlem származott volna. A rendőrség nem adott esélyt, hogy magamtól meséljem el a történteket. A rendőrség állításaira voltam kénytelen válaszolni" - számolt be a történtekről Facebook-oldalán a férfi.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!