Előző
Következő
új cikk

Belföld

Orbán "imprinting" beszéde az állami rádióban

nepszava.hu|2017. máj 19. 08:07, frissítve: 2017. máj 19. 14:45
[A+ A-]

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A propaganda egyik lényeges eleme ugyebár a "bevésődés" (imprinting) elérése a megcélzott csoportban, ennek jegyében az ország miniszterelnöke ezúttal is ismételte magát (és valamennyi megszólaló kormányembert) az állami rádióban mondott beszédében, annyi halvány különbséggel, hogy ezúttal bejött az Európai Parlament (EP) Magyarországgal szembeni szerdai határozatára való reagálás, (ezzel kapcsolatban még csak két napja halljuk ugyanazt Orbántól és Lázártól ) illetve Kína példának állítása szemben az Európai Unióval.  

Egy elhibázott politika lenyomatának nevezte az Európai Parlament (EP) Magyarországgal szembeni szerdai határozatát Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint valójában egy Soros-jelentésről van szó - informál az MTI a beszédről.

A Magyarországot érő támadások mögött a migráció áll, létezik ugyanis egy olyan európai érdekközösség, amelynek célja évi több százezer idegen behozatala Európába. Ennek a gondolatnak az atyamestere, részben finanszírozója, szervezője Soros György, a Soros-féle csapatok Brüsszelben pedig elszántak. Orbán Viktor lehangolónak nevezte, hogy a nemzetállamok nem kapják meg a tiszteletet az európai intézményekben dolgozóktól. A miniszterelnök hangsúlyozta: ki kell tartani a magyar nemzeti érdekek mellett.

A mostani határozatot elolvasva az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen - mondta Orbán, példaként említve a dokumentumnak a röszkei szír zavargóról szóló részét, amely szerint ezt az embert  ( ennek az embernek amúgy neve is van, élete is van, és szíriai állampolgár létére elég kemény története is van - a szerk.) tíz év börtönbüntetésre ítélték pusztán azért, mert a feszültségek oldására megafont használt, és három tárgyat hajított a határőrökre. Valójában arról a szír emberről van szó, aki át akarta törni a kerítést a röszkei zavargásoknál, megafonnal lázította az embereket, és megtámadta a rendőröket - mondta a miniszterelnök.

(olvasnivaló: A pillanat, amikor Ahmed H. megtudta, hogy tíz év fegyházat ért a röszkei megafonozás)

Orbán Viktort megkérdezték Manfred Weber európai néppárti frakcióvezető szavairól, miszerint a labda a magyar miniszterelnök térfelén pattog, ha megfelelően reagál, csapatjátékos, ha nem, annak következményei lesznek. A kormányfő ezt úgy kommentálta: Kínában ilyet sosem mondanak, ez jól mutatja, hogy eltorzult az európai politika.

Azt is mondta: Magyarország részt vesz a vitarendezési eljárásban, és "elmegyünk a falig", ha kell, a bírósági eljárás végéig. Arra a felvetésre, hogy mi következik, ha a bíróság szerint törvényt kell módosítania Magyarországnak, a kormányfő úgy reagált: ebben az esetben azt végre kell hajtani, de hogy "a végrehajtás pontosan mit takar (...), az majd egy következő küzdelem lesz".

És:

A jövő évi választáson meg kell védeni a béremelésekre és az alacsony adókra épülő gazdaságpolitikát, és ha ez sikerül, 2020 körül a magyar gazdasági növekedés elérheti az 5 százalék fölötti tartományt.

Ez a 2010-ben elhatározott gazdasági terv utolsó szakasza a pénzügyi stabilizálás, az 1-3, majd a 3-5 százalék közötti gazdasági növekedés elérése után.

A kabinetnek természetesen - mint ahogy minden választás előtt közölték -  demográfiai célkitűzései is vannak - ( lásd: Kevés baba, sok halál - Tovább fogy a magyar ) Orbán ígérete szerint ennek érdekében készülnek családtámogatásra, a munkavállalás könnyítésére és az oktatási rendszer átalakítására. Mert a cél:  2030-ra a magyar nemzet egy olyan közösség legyen, amely képes magát reprodukálni. 

Mindeközben: Menedékkérő gyerekek védelmére dolgozott ki tervet Európa Ez erkölcsi parancsolat - húzta alá Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!