Előző
Következő
új cikk

Sport

Gyárfás bejelentett

MTI|2017. júl 11. 21:02
[A+ A-]

FOTÓ: Szalmás Péter

A magyar főváros adhat otthont a 2018-as junior műúszó világbajnokságnak - döntött keddi budapesti tanácskozásán a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA vezetősége. A felnőtt vizes vb pénteki nyitánya előtt tartott ülésről beszámolva Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke elmondta, hogy még Kanada pályázott az eseményre.

 "Az ülés előtt sikerült megegyezni a kanadai Büro-taggal, Margo Mountjoyjal, hogy ők 2019-ben lesznek házigazdák. A FINA az egyezséget jóváhagyta" - mondta, hozzátéve, hogy a következő nagy feladat a 2024-es felnőtt rövidpályás vb elnyerése, amelyre Magyarországon kívül Hongkong, Tajvan és Oroszország kandidál. 

"A korábbi jelentkezők közül Svájc és Németország már visszalépett, s nem akarom elkiabálni, de meggyőződésem, hogy a miénk lesz 2024 is, mivel a Bürónak értékelnie kell a magyarok helytállását" - jelentette ki Gyárfás Tamás, az érvek között említve, hogy 2021 helyett Magyarország elvállalta a 2017-es felnőtt világbajnokság rendezését.

"Rekordidő alatt egy csodálatos uszoda épült, amelyet kötelességünk kihasználni, hiszen nem egyszeri alkalomra született" - hangsúlyozta a sportdiplomata. "Más kérdés, hogy már Budapest a házigazdája a korábban elnyert 2019-es junior úszó-világbajnokságnak, valamint a 2020-as úszó, vízilabda, műugró, műúszó és nyíltvízi Eb-nek egyaránt" - tette hozzá.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!