Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Gázolajat szállító vasúti tartálykocsik borultak fel Vépen - Fotók

MTI|2017. szept 13. 22:00, frissítve: 2017. szept 14. 08:05
[A+ A-]

MTI Fotók: Varga György

Gázolajat szállító vasúti tartálykocsik borultak fel, illetve dőltek meg szerda este a Vas megyei Vép vasútállomásán, kettőből folyik a gázolaj - közölte szerda este honlapján a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A tájékoztatás szerint két tartálykocsi borult fel, három pedig megdőlt, az első helyszíni információk szerint a káresemény lakóépületeket nem érint. Hozzátették: a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével műszaki mentést végző szombathelyi hivatásos és a vépi önkéntes tűzoltók száz méter sugarú körben lezárták a helyszínt, ahová riasztották a katasztrófavédelmi mobil egységet is.

Csütörtök reggeli közlés szerint még mindig tart a mentesítés

Két erőteljesen sérült kocsiból nagyobb mennyiségű gázolaj került a szabadba, a kevésbé rongálódott kocsikból a szivárgást még az esti órákban sikerült megszüntetni.

Az éjjeli órákban a helyszínre érkezett szivattyúkkal megkezdték a tartályokban maradt gázolaj átfejtését ép vasúti kocsikba. Folyik az esővízgyűjtő aknába folyt gázolaj begyűjtése is, lakosságvédelmi intézkedésre nincs szükség.

A közlemény szerint a balesetben érintett szakaszon a vonatközlekedés újraindult, valamennyi járat menetrend szerint közlekedik.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!