Előző
Következő
új cikk

Zöldzóna

Pele Panna lett a Budakeszi Vadaspark új lakója - Fotók!

nepszava.hu|2017. okt 9. 12:49
[A+ A-]

FOTÓK: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

Augusztusban, egy szokásos madárodú-ellenőrzés során a Budakeszi Vadaspark állatgondozói egy pöttöm pelét találtak a vadaspark körüli erdőben. A szakemberek alaposan mérlegelték a kis pele túlélési esélyeit – akinek az anyja vélhetően elpusztult –, és úgy döntöttek, hogy magukhoz veszik és megpróbálják „kézből” felnevelni a csukott szemű fiatal pelécskét, aki a Panna nevet kapta - olvasható az állatpark közleményében.

Mostanra Pele Panna - aki a Magyarországon őshonos nagy pelék táborát erősíti - szeme már kinyílt, farka szépen lompossá vált és testsúlyát is megduplázta. Jelenleg langyos kecsketejjel tömi a pocakját, és rostban gazdag gyümölcsöket is előszeretettel fogyaszt. A gondos nevelőszülői szakértelemnek köszönhetően makkegészséges, és alig várja, hogy a Budakeszi Vadaspark nemrégiben indított óvodapedagógiai programja keretein belül a felelős állattartás szabályainak megismertetésében segédkezhessen a vadaspark munkatársainak, és minél több gyermeknek mutathassa meg magát.

A Budakeszi Vadaspark állatgondozói Pele Panna esete kapcsán egyúttal ismételten fel szeretnék hívni a természetkedvelők és az állatbarátok figyelmét, hogy az ehhez hasonló esetekben a kis vadállatok „elhagyatottságának” megítélése tapasztalt és kompetens állatgondozó szakember feladata.

A vadasparki kézből nevelt vadállatoknak legtöbb esetben a gondozók áldozatos munkája és szakértelme biztosítja a túlélést és az új esélyt az életre, azonban megfelelő felkészültség és tudásanyag nélkül a vadállatok otthon nevelése nem lehet sem eredményes, sem kellően megalapozott, sem felelősségteljes - írják a közleményben.

FOTÓK: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

FOTÓK: Budakeszi Vadaspark/Surányi Linda

Lájkoljon minket a Facebook-on is!