Előző
Következő
új cikk

Belföld

Zuhan Orbán népszerűsége - Ellenzéki a legkedveltebb politikus

nepszava.hu|2017. okt 21. 09:45
[A+ A-]

Karácsony Gergely lett a legkedveltebb politikus FOTÓ: Molnár Ádám

Orbán Viktor miniszterelnök népszerűsége jelentősen, 6 ponttal csökkent, így jelenleg 46 ponton áll. Az Iránytű Intézet friss kutatásából az is kiderül, hogy Áder Jánost egy ellenzéki politikus taszította le trónjáról, jelenleg Karácsony Gergely, a PM miniszterelnök-jelöltje a legkedveltebb magyar politikus.

A felmérés szerint 57 pontos szimpátiaindexszel jelenleg a legkedveltebb Karácsony Gergely, Zugló polgármestere. A Magyar Nemzet megbízásából készített felmérés hozzáteszi, hogy bár leginkább jó „osztályzatokat” kapott az ellenzéki politikus, ismertsége alacsony, a társadalom nagyjából fele tudta azonosítani őt.

Áder János köztársasági elnök a második helyre szorult vissza, a százas listán 55 ponttal, igaz, őt már lényegesen többen ismerik, tíz emberből legalább kilenc. Ugyanennyi pontot kapott a listán általában az államfő közelében lévő Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is. Szél Bernadett, az LMP társelnöke és egyben miniszterelnök-jelöltje 53 pontot kapott, ezzel ő lett a lista bronzérmese, ráadásul ismertsége sem elhanyagolható, 69 százalékos.

Orbán Viktor miniszterelnök kedveltsége a közelmúltban jelentősen, 6 ponttal csökkent, így jelenleg 46 ponton áll. Vona Gábor, a Jobbik elnöke ugyanakkor 4 pontot javítani tudott őszre, így szinte beérte a kormányfőt, és most 45 pontos a szimpátiaindexe. Az MSZP-t vezető Molnár Gyula ugyancsak növelni tudta népszerűségét, jelenleg 41 ponton áll.

A lap felsorolása szerint Hadházy Ákos LMP-társelnök 52, Tarlós István főpolgármester 47, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén 47, Juhász Péter Együtt-elnök 46, illetve Navracsics Tibor uniós biztos ugyancsak 46 százalékpontot ért el.

A felmérés szerint leginkább a kormánypárti politikusok könyvelhetnek el negatív eredményeket, kivéve a frissen a Fidesz frakcióvezetőjévé választott Gulyás Gergelyt, akinek nőtt a népszerűsége. A leginkább elutasított politikus a 31 pontjával továbbra is a Demokratikus Koalíciót vezető Gyurcsány Ferenc, bár valamennyit tudott javítani a megítélésén. Hátulról visszafelé haladva őt követi a Fidesz-alelnök Németh Szilárd 33 pontos szimpátiaindexszel, illetve a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal 34 ponttal. Botka László 37 ponton állt a felmérés idején, de ez még a visszalépése előtt készült, vagyis akkor még a szocialisták miniszterelnök-jelölti posztját töltötte be. 

Lájkoljon minket a Facebook-on is!