Előző
Következő
új cikk

Belföld

185 milliós csalás - Vádat emeltek a fideszes játszótér-fejlesztés miatt

nepszava.hu|2017. nov 22. 13:28
[A+ A-]

Fotó: 444.hu

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat három személlyel szemben, mert rengeteget próbáltak ellopni egy szegedi játszótér-fejlesztésen. A beruházást a Fidesz szegedi elnöke avatta fel - írta a 444

„Ez a beruházás pozitív példája az önkormányzat és a magántőke együttműködésének, hiszen egybevág a kormány szándékával, hogy lehetőség szerint olyan projektek valósuljanak meg, amelyek komoly innovációt hordoznak magukban és alkalmasak munkahelyteremtésre is”.- e szavakkal avatta fel a a szegedi vadaspark melletti Flamingó játszóteret 2013 nyarán Gyimesi László szegedi Fidesz-elnök. 

A 444 cikke szerint a Csongrád Megyei Főügyészség bejelentette, 185 millió forintos költségvetési csalás miatt vádat emelnek három férfival szemben. Miután uniós pénzeket is lenyúltak, az ügyben az OLAF (Európai Csalás Elleni Hivatal) is az ügyészséghez fordult korábban.

Egy helyi MSZP-s képviselő megtalálta a szegedi vadaspark vadonatúj látványosságát egy játszótéri eszközöket forgalmazó cég referenciái között. Megnézte a cég árlistáján a Szegedre szállított játékokat, és azok együtt a 20 millió forintot sem érték el.  Az interaktiv rendszerrel együtt sem lehetett több 40 milliónál. 

További részletek a 444-en.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!