Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Hajnalban csaptak le a zsaroló ügyvédre

MTI|2017. dec 15. 13:27, frissítve: 2017. dec 15. 16:32
[A+ A-]

Őrizetbe vettek egy budapesti - helyi önkormányzati képviselőként is dolgozó - jogászt zsarolás, ügyvédi visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt - erről tájékoztatott pénteken a Fővárosi Főügyészség.

Simonka Csabát, az MSZP óbudai önkormányzati képviselőjét péntek hajnalban vették őrizetbe. A jogászt zsarolás, ügyvédi visszaélés, kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írja a 24.hu.

A nyomozó ügyészek a házkutatás során kábítószert és kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak.

Az őrizetbe vett képviselőt azzal is vádolják, hogy ügyvédként ő járt el egy öröklési szerződési ügyben, és az örökhagyó halála után 2017 nyarán az örököst fenyegetéssel kényszerítette, hogy az ingatlan tulajdoni hányadát hatmillió forintért – a valós értéknél alacsonyabb árért – adásvételi szerződéssel ruházza át egy harmadik személyre. A sértett aláírta végül  az adásvételi szerződést. 

Kamarás Gábor, Simonka Csaba ügyvédje a PestiSrácok.hu-nak elismerte, hogy eljárás zajlik ügyfele ellen. A védő hozzátette, hogy az MSZP-s politikus az ügyészségi kihallgatásán tagadta a terhére rótt bűncselekményeket.

Az MSZP a következő rövid közleményben reagált: „Simonka Csaba önkormányzati képviselő saját maga felel a tetteiért. Az MSZP az eljárás végéig azonnali hatállyal felfüggeszti párttagságát.”

Lájkoljon minket a Facebook-on is!