Előző
Következő
új cikk

Bűnügy-baleset

Elfogták a szökött rabot

nepszava.hu/MTI|2018. jan 13. 07:59
[A+ A-]

Shutterstock illusztráció

A Készenléti Rendőrség járőrei szombaton hajnalban Sopronban elfogták a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézetből előző nap megszökött férfit - közölte Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

A börtön foglalkoztatási programjában részt vevő 37 éves rab pénteken a déli órákban szökött meg munkavégzése helyszínéről.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az esettel kapcsolatban belső vizsgálatot indított, öt embert - a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt - pénteken azonnali hatállyal felfüggesztettek beosztásából.

A szökött rab J. I. különösen veszélyes, többszörösen visszaeső bűnöző - írja a Bors. Egy idős asszony brutális meggyilkolásáért életfogytiglani fegyházra ítélték. A férfi és két társa 2012 októberében bestiális kegyetlenséggel végzett egy nyugdíjas asszonnyal. J. I. egy rúddal összeverte, majd brutálisan megtaposta az asszonyt, aki koponyaalapi törést, arckoponya- és többszörös bordatörést szenvedett, a traumás sokk és kivérzés miatt pedig egy óra alatt meghalt.

Egyik társa, O. L. 16 évet kapott. Korábban már ő is próbálkozott szökéssel: szállítás közben megszerezte az egyik kísérő rendőr fegyverét. Többször a járőrre célzott, a pisztoly viszont nem sült el, mert biztosított állapotban volt. Közben a másik rendőr is kapcsolt és három lövést adott le a fogolyra, aki így végül nem tudott elszökni.

Lájkoljon minket a Facebook-on is!